НОВИНИ

Роберто Манчини съжалява за мача с България

Роберто Манчини
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 16.11.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Италия Роберто Манчини съжали за пропуснатия шанс срещу България преди няколко месеца. Европейският шампион ще трябва да преминава през ситото на баражите, за да намери място на Мондиал 2022. Тимът завърши на 2-о място в групата, в която беше и България.

Швейцария успя да изпревари „Скуадра адзура“ за директната квота за световните футболни финали догодина, след като Италия завърши 0:0 при гостуването на Северна Ирландия в Белфаст.

На 2 септември българският национален отбор направи 1:1 срещу „адзурите“. В първия мач срещу Италия „трикольорите“ отстъпиха с 0:2.

„Трябваше да спечелим срещу България и да имаме две дузпи срещу Швейцария. Това са мачове, които можеха да завършат в наша полза. Напълно съм уверен за предстоящите баражи“, каза Роберто Манчини.

Споменът за още един плейоф връща болезнени спомени от 2017 година, когато тимът на Италия беше победен в два мача от Швеция, за да пропусне Световното първенство в Русия през 2018 година.

"Ще стигнем до Световното първенство през март и тогава може би дори ще го спечелим. Напълно съм уверен," каза селекционерът на „адзурите“.

Кои отбори вече се класираха за Мондиал 2022?

„Въпреки че контролираме мачовете, ние се борим да вкарваме голове. Трябваше да вкараме ранен гол. Жалко е, защото трябваше да приключим всичко по-рано в тази група. Трябва да преоткрием това, което ни е отличавало досега и да останем напълно спокойни до март“, завърши треньорът на Италия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двойка продаде скъпа колекция картини след развода на търг в Ню Йорк
Двойка продаде скъпа колекция картини след развода на търг в Ню Йорк
Бейби бум в столичната Окръжна болница - рекорд на новородени за 24 часа
Бейби бум в столичната Окръжна болница - рекорд на новородени за 24 часа