НОВИНИ

Роберто Манчини за Виали: Загубих още един брат

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:47, 07.01.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
роберто манчини направим всичко възможно отидем катар
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Италия Роберто Манчини даде първото си интервю след смъртта на своя добър приятел Джанлука Виали, който си отиде от този свят във вчерашния ден.

Пред Кориере дело Спорт Манчини заяви, че е "загубил още един по-малък брат" в лицето на Виали, след като преди около месец ни напусна и сръбската легенда Синиша Михайлович.

"Той нямаше сили. Гласът му беше слаб, но изключително ясен. Говорихме си по малко за абсолютно всичко. Той дори искаше да се съберем с по-младите членове на нашите семейства. Лука се усмихваше, шегуваше се. Казвах му, че изкарваше повече пари от мен в Сампдория. Тогава президентът на клуба му определено плащаше повече. Всичко това се случва малко след сбогуването със Синиша (Михайлович). Губя още един брат, по-малък брат. Точно по този начин обичах да се обръщам към него. Срещнахме се, когато бяхме на 16 години и след това никога не сме се разделяли. В юношеските отбори на Италия, в мъжкия национален тим, Сампдория, в радости и болка. По време на победи и загуби, както и в онези две нощи на "Уембли". Един път преди много години ни се случи да плачем от тъга и горчивина. Други пъти сме плакали от радост, тъй като съдбата ни свърза. Джанлука беше най-добрият от нас, завършен нападател, перфектен и смел човек. От доста време се надявах, че той може да стане президент на Сампдория. Щеше да започне една изключителна история, както във времената като футболист. Беше привилегия да бъда негов приятел и съотборник във футбола и живота", разкри тъжният Манчини.

Наставникът на "Скуадра Адзура" се върна година назад и към триумфа на Италия на Евро 2020 и сподели, че Виали е имал сериозна заслуга за този успех в ролята си на шеф на делегацията на националния отбор.

"Той ме направи щастлив и имаше решаваща роля за крайната ни победа на Европейското първенство. Играчите го обичаха. Джанлука имаше силата и ни даде смелостта, която не знаехме, че притежаваме. Той я използва, за да се бори с болестта. Сбогувам се с още един брат. С неговата сила ще продължа напред, за да му посветя нещо актуално, за което сме мечтали цял живот", сподели Роберто Манчини.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиана Раева: Дано продължаваме по същия победоносен път и през 2023 г.
Илиана Раева: Дано продължаваме по същия победоносен път и през 2023 г.
Светослав Дяков: За мен е чест да бъда част от щаба на Анте Шимунджа
Светослав Дяков: За мен е чест да бъда част от щаба на Анте Шимунджа