НОВИНИ

Росен Барчовски: Ние си загубихме мача два пъти

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:19, 21.11.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
росен барчовски беше представен треньор баскетболния цска
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски коментира загубата на неговия тим във Вечното дерби срещу Левски с 92:95 след продължения.

Барчовски изрази мнение, че неговият тим е загубил срещата два пъти - веднъж в редовното време и още един път в продължението.

"Като се абстрахираме от това, че загубихме и естествено не съм доволен, мачът беше прекрасен. От всичко това лошото е, че ние сме губещите, но в баскетбола равен няма. Истината е, че ние си загубихме мача два пъти – единият в редовното време, когато бяхме в печеливша позиция и после в продължението. С малко повече разум щяхме да спечелим мача. Надделя техният опит", сподели наставникът на "червените".

Росен Барчовски коментира и неговата дисквалификация, след като той бе принуден да напусне залата по време на продължението заради второ техническо нарушение.

"Тези ситуации накрая мога и тях да коментирам. Ще ви кажа от кое недоволствам. При фаул срещу техния център от пейката на Левски искат видеоповторение, за което имат право, а съдиите твърдят, че са щели да го поискат. И вече, когато отсъдиха неспортсменски фаул, ситуацията е загубена. При следващата ситуация, когато правя знак за видеоповторение, той ми дава техническо при същото нещо. Защо е това техническо? Нека съдията обясни. Но не тези ситуации решиха мача, а нашата опитност, грешки и недоработка. Тези неща ще се оправят, смятам, че ние имаме по-добрия състав", заяви той.

Накрая треньорът на ЦСКА коментира и кадровите проблеми, с които той трябва да се справя.

"Наложи се новият гард да играе почти цял мач след две тренировки и половина. Категорично се видя, че имаше прегаряне при Андрей Иванов и Алекс Симеонов. Венци Петков се контузи отново и ни липсваше много. Болката беше сериозна при него. Не е лесна задача да се изгради нов отбор, но затова съм взет треньор, за да мога да го изградя този отбор колкото може по-бързо. До този момент горе-долу вървяхме добре, но смятам, че и днешният мач беше спечелен, а го загубихме", завърши Росен Барчовски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ - Уелс 1:1
САЩ - Уелс 1:1
СЗО: Зимата ще застраши живота на милиони хора в Украйна
СЗО: Зимата ще застраши живота на милиони хора в Украйна