НОВИНИ

Серия от руски атаки срещу Украйна в последния ден на годината

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
19:55, 31.12.2023
Чете се за: 02:17 мин.
По света
Слушай новината

Серия от руски атаки в последния ден на годината. Този път са поразени цели основно в Харков. Съобщава се за експлозии и в друг части на Украйна. Москва обяви, че въздушните удари са в отговор на нападението в Белгород вчера, при което загинаха най-малко 24 души.

1 часа пред нощта - центъра на Харков - втория по големина град в Украйна е в пламъци. Двойна ракетна атака ранява 21 души. Сред пострадалите са две момчета на 14 и на 16 години. Една от руските ракети поразява хотел Харков Палас, а втората жилищна сграда.

"Това е нашата Нова година... Какъв подарък ни направиха. Това са черни души, просто черни души. Атакуват жилищни райони, хора живеят тук. Как може!?", каза Ирина Никитина - пострадала при атаката в Харков.

От Москва обясниха, че са атакувани военни цели.

"При ракетна атака срещу бившия хотелски комплекс "Харков Палас" бяха ликвидирани представители на Главното управление на разузнаването и украинската армия, които са директно замесени в планирането и изпълнението на терористичната атака срещу Белгород. Там имаше и 200 чуждестранни наемници, които планират терористични актове на руска територия", обяви Игор Конашенков - говорител на Министерство на отбраната на Русия.

Руски удари имаше и в Херсонска, Николаевска и Запорожка област. Късно снощи сирените за въздушна тревога се активираха и в столицата Киев. В петък Русия извърши най-масираните въздушни атаки от началото на войната, при които загинаха най-малко 45 души.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде Новата година вече настъпи? (СНИМКИ)
Къде Новата година вече настъпи? (СНИМКИ)
Мъж почина след полицейско преследване в Стара Загора
Мъж почина след полицейско преследване в Стара Загора