НОВИНИ

Шави: Очаквам с нетърпение да се завърна у дома

шави очаквам нетърпение завърна дома
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:10, 04.11.2021
Чете се за: 02:50 мин.
Футбол
Слушай новината

Наставникът на Ал Сад Шави Ернандес заяви, че очаква с нетърпение да се завърне у дома и изрази надежда в следващите часове Барселона да постигне споразумение с катарския клуб за освобождаването му от треньорския пост.

Бившият испански национал е първи избор за заместник на Роналд Куман, но има още две години до края на действащия договор с катарския клуб, който оглави през 2019 г.

"Двата клуба са в разговори и ситуацията трябва да бъде разрешена. Очаквам с нетърпение да се завърна у дома, може да си представите, но е въпрос на уважение. Имам договор и двата клуба трябва да постигнат споразумение. Много съм развълнуван да се върна у дома и още повече да бъда треньор на Барселона, което е огромна отговорност, но съм много ентусиазиран и мотивиран", каза Шави след равенството 3:3 с Ал Духаил.

Той допълни, че има „малка откупваща клауза“ в контракта му с Ал Сад, която според информациите е на стойност около 5 млн. евро. Той е оптимист, че ще се стигне до договорка.

"Много съм позитивен, такъв човек съм. Бях много ясен в исканията и желанията си. Мисля, че е въпрос на часове, може би дни. Те знаят моята позиция, надявам се всичко да бъде финализирано", добави легендарният халф на Барселона.

Барселона изпрати вицепрезидента Рафа Юсте и футболния директор Матеу Алемани в Доха за разговори в сряда, но клубният президент Жоан Лапорта не пътува с тях. Алемани и Юсте изгледаха двубоя с Ал Духаил от трибуните. По-рано в сряда, изпълнителният директор на Ал Сад Турки Ал-Али публикува изявление, в което заяви твърдата позиция на клуба да не се разделя с Шави.

Очаква се наставникът на резервния тим на Барса Сержи Бархуан да остане начело на тима за съботния мач със Селта в Ла Лига, като Шави евентуално ще застане начело след паузата за националните отбори.

Официалният му дебют на треньорското кормило в клуба може да бъде градското дерби срещу Еспаньол на 20 ноември на "Камп Ноу".

Като играч на каталунците Шави спечели осем титли на Ла Лига и четири пъти Шампионската лига.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дешан обяви избраниците си за последните две квалификации
Дешан обяви избраниците си за последните две квалификации
Мъжът, който заплаши Ива Митева и Бойко Борисов: Платиха ми за това
Мъжът, който заплаши Ива Митева и Бойко Борисов: Платиха ми за това