НОВИНИ

Силен вятър в Източна България и днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 11.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Времето
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за още по-студено време тази сутрин с отрицателни температури вече в цялата страна. В София, след минус 7° вчера, днес минималната температура е минус 10°, в Самоков – минус 18°.

Максималните температури днес ще бъдат между минус 2° и 3°. В по-голямата част от страната облачността ще е по-често значителна и на места, главно в източните и планинските райони, ще превалява слаб сняг. Ще продължи да духа умерен, в източните райони временно силен вятър от север-североизток.

През следващото денонощие със слаб, в източните райони – умерен северен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух. Минималните температури утре ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а максималните – между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°. В по-голямата част от страната облачността и в съботния ден ще остане по-често значителна и на места ще превалява слаб сняг.

По Черноморието ще бъде по-малко ветровито, в сравнение с днес, с умерен северен вятър, но вълнението на морето ще продължи да се усилва и ще бъде 4 - 5 бала. Ще преобладава облачно време, на отделни места със слаби превалявания, предимно от сняг.

Много студено ще бъде и утре в планините – максималните температури по най-високите върхове ще бъдат около минус 20°, в комбинация с умерен и силен североизточен вятър.

Ще бъде по-често облачно и на места ще продължи да превалява слаб сняг. Висока остава и опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите.

В неделя ще има повече слънчеви часове. Ще остане много по-студено от обичайното за март, но поне максималните температури слабо ще се повишат. В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, а затоплянето ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ники Михайлов: Битка между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов няма
Ники Михайлов: Битка между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов няма
Отменят зеления сертификат за влизане в НС
Отменят зеления сертификат за влизане в НС