НОВИНИ

Слънчево с превалявания и в четвъртък

bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 25.05.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

И утре максималните температури ще бъдат в широки граници – от 21° до 33°. Ще преобладава слънчево време с условия за следобедни превалявания и гръмотевици в източната половина от страната и в планинските райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина – временно силен, вятър от запад-северозапад.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, но след обяд и вечерта на места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на водата от 15° до 19°.

Слънчево ще бъде началото на деня и в планините, но в следобедните часове на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, а температурите ще останат без съществена промяна.

Преносът на горещ въздух от юг към Централното Средиземноморие и Балканите ще продължи и в тези райони ще се задържи по-топло от обичайното за края на май. Съществено по-хладно, а на много места и с валежи, ще бъде в северната половина от Европа, която остава под влиянието на обширен многоцентров циклон.

У нас в близките дни времето ще бъде предимно слънчево, но ще има и райони със следобедни превалявания и гръмотевици. Повишена вероятност за интензивни валежи и гръмотевични бури има в неделя, в западната половина от страната, където предстои и съществено захлаждане. В източните райони ще духа силен южен вятър и очакванията са за температури до около 35°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Държавата Израел
Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Държавата Израел
Петър Стоянов на 70 години - юбилеят събра интелектуалци и общественици
Петър Стоянов на 70 години - юбилеят събра интелектуалци и общественици