НОВИНИ

Смерч се изви в Турция, ранени са 16 души

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
19:18, 12.02.2021
Чете се за: 01:57 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Смерч се изви над турския курортен град Чешме, окръг Измир. Като по чудо няма загинали хора. Стихията рани 16 души, събори строителен кран, преобърна лодки, яхти и автомобили, отнесе покриви и изпочупи прозорците на десетки сгради.

ГЪРЦИЯ
Бурята Медея наближава територията на Гърция. През следващите три дни там се очакват минусови температури и силни снеговалежи. Времето ще започне да се влошава тази нощ.

От транспортното министерство предупреждават, че е възможно утре на територията на цялата страна да бъде забранено придвижването на товарни автомобили поради риск от катастрофи по заледените пътища.

УНГАРИЯ
Арктическият студ предизвика транспортен хаос в Унгария. Някои райони на страната останаха без ток, а силният вятър нанесе материални щети.

Получихме десетки обаждания за счупени дървета, скъсани електропроводи и други аварии, каза Даниел Мукиш от Гражданска защита.

Заради студеното време в западноевропейските държави са издадени предупреждения за заледявания по пътищата и опасност при придвижване на пешеходците и автомобилите.

ШВЕЦИЯ
Обилният снеговалеж в Стокхолм създаде много работа на специализираните екипи от чистачи на покриви.

Работата ми е да не позволя ледена или снежна маса да се изсипят върху някой минувач. Тук съм, за да предотвратя опасността хората да пострадат, каза Андрей Плиан, чистач на покриви.

Според шведското законодателство собствениците на жилища са отговорни не само за почистването на снега и леда по тротоарите пред тях, но и по покривите на сградите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британският вариант на COVID-19 е бил у нас още миналата година, в момента има 68 случая
Британският вариант на COVID-19 е бил у нас още миналата година, в момента има 68 случая
Нарушение в училище: Хванаха присъствено обучение на ученици между 5-и и 11-и клас
Нарушение в училище: Хванаха присъствено обучение на ученици между 5-и и 11-и клас