НОВИНИ

Сняг, дъжд и поледици през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
21:33, 14.12.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

В много райони от страната минималните температури за пореден ден са отрицателни, а в Западна и Централна Северна България, както и в София, максималните са едва градус-два над нулата и в комбинация с очакваните валежи от дъжд, в тези райони ще има условия за образуване на поледици.

До сутринта валежите от дъжд ще обхванат цялата страна. В Северозападна България ще вали предимно сняг и ще се образува нова снежна покривка. Ще духа слаб, в Източна България и на север от планините - умерен и силен вятър от юг-югоизток.

Утре валежите ще спрат, първо в западните райони, а след обяд и облачността ще намалее. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Североизточна България умерен, а максималните температури ще са от 3° до 14° .

Много ветровито ще бъде в планините. Ще духа силен и бурен западен вятър. Валежите и там ще спрат, а облачността

ще започне да се разкъсва. Температурите ще се повишават и след минус 6° днес, утре максималната на Мусала ще бъде минус 1°.

И към времето в Европа. Под влияние на няколко области от ниско налягане в много райони от континента, включително и на Балканите, ще вали. Проливни валежи от дъжд и гръмотевични бури ще има и утре на Пиринеите, където температурите ще продължат да се понижават.

У нас, в петък и особено в събота се очаква съществено затопляне. Ще преобладава облачно време, но ще завали в края на съботния ден, когато ще започне и ново застудяване. Валежи ще има и в неделя, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1500 метра.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Овечкин вече има 800 отбелязани гола в Националната хокейна лига
Александър Овечкин вече има 800 отбелязани гола в Националната хокейна лига
Рилски спортист се разправи с Ямбол у дома
Рилски спортист се разправи с Ямбол у дома