НОВИНИ

Тръмп ще обяви името на своя кандидат за вицепрезидент

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
20:00, 15.07.2024
Чете се за: 05:15 мин.
По света
Слушай новината

Два дни след опита за убийство на Доналд Тръмп 50 000 републиканци се събират в Милуоки, Уисконсин, за националната конвенция.

След минути започва 4-дневният конгрес на Голямата стара партия, както я наричат в Съединените щати. Виждате картина на живо от Милуоки. Заради покушението срещу Тръмп се e наложило всички участници напълно да пренапишат своите речи.

Очаква се още днес Тръмп да съобщи името на своя вицепрезидент, а кулминацията е в четвъртък, когато бившият президент официално ще стане кандидатът за президент на републиканците.

С видгнат юмрук - отново, Доналд Тръмп пристигна в Милуоки и отказа да отложи конвенцията заради опита за покушение. 50 000 републиканци се събират в Уисконсин на събитие, което се случва веднъж на 4 години и определя пътя на партията. В навечерието на форума около конгресния център бяха поставени контролни пунктове, виждаха се и служители на реда. От Републиканския комитет - домакин са уверени, че няма нужда от промяна в мерките за сигурност, а послението е едно - шоуто трябва да продължи.

"Ще ви кажа това - ще бъде чудесно. Ще сме най-безопасното място в Съединените щати. Познаваме хората тук и всичко е внимателно планирано", каза Алисън Прейндж - член на Националния комитет на Републиканската партия.

Всеки от следващите 4 дни e разделен тематично - днес денят е посветен на икономиката, утре на престъпността и вътрешния ред, в сряда на външната политика, а в четвъртък ще бъде дългоочакваната от републиканците реч на Доналд Тръмп, след като получи номинацията.

Заради стрелбата в Пенсилвания Тръмп е променил напълно посланието си. Опитът за покушение промени и целия тон на конвенцията, каза за БНТ Ричард Кремър - президент на Алианса Европейския съюз - Съединените щати.

"Тон на увереност, на смелост и както казваме на разговорен език тук - "Заковахме го!" Ще има добре обоснована вяра, че президентът Тръмп ще се върне в Овалния кабинет през 2025 година", обясни Ричард Кремър - президент на Алианс ЕС - САЩ.

Още тази вечер се очаква Доналд Тръмп да назове своя вицепрезидент, съобщава Фокс Нюз. Според Ричард Кремър изборът ще е Джей Ди Ванс - сенатор от Охайо, който започна кариерата си като описа в книгата си "Hillbilly Elegy" типичните избиратели на Тръмп. Но дали Джей Ди Ванс ще допълва Тръмп или просто ще стои в сянка?

"Никой не може да допълни президента Тръмп, освен ако той самият не го поиска. Може би в хода на кампанията Джей Ди Ванс ще бъде представян като евентуалния републикански кандидат през 2028 година. Вероятно ще бъде по-ангажиран, но президентът Тръмп не обича да дели светлината на прожекторите с никого", заяви Ричард Кремър - президент на Алианс ЕС - САЩ.

Сред говорителите в Милуоки ще е и опонентът на Тръмп в битката за номинацията Ники Хейли, която не планираше да участва. Сега републиканците се опитват да изглеждат по единни от всякога - в пълен противовес с Демократическата партия, която е раздирана от въпроса дали да бъде сменен Байдън. След опита за покушение срещу Тръмп едва ли ще има промяна в кандидата на демократите, смята Ричард Кремър.

"Ще бъде Байдън. Ще видим какво показват проучванията като мине време след покушението. И ако остане Байдън в надпреварата - Тръмп ще победи. В най-добрия случай Байдън може да получи щати, които клонят ту към демократи, ту към републиканци като Минесота и Мичиган", каза Ричард Кремър.

В този час хиляди тръгнаха на Марш срещу републиканската партия и Доналд Тръмп в Милуоки на брега на езерото Мичиган. А преди часове Доналд Тръмп отбеляза още една голяма победа - съдия във Флорида спря процеса срещу него за неправилно съхранение на секретни документи.



Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова отпадна в Будапеща
Гергана Топалова отпадна в Будапеща
Пожар и в мол в Пловдив
Пожар и в мол в Пловдив