НОВИНИ

Утре остава хладно, затопляне през втората половина на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 01.05.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Затопляне предстои през втората половина на седмицата, когато температурите в почти цялата страна, с изключение на Черноморието, ще бъдат над 20°, но преди това ще остане по-хладно от обичайното за началото на месец май.

Днес максималните температури са от 14° до 23°, в София - 18°, а вятърът създаваше усещане за още по-хладно от действителното време. Утре ще остане ветровито, с умерен, временно силен източен вятър. Максималните температури слабо ще се понижат и ще бъдат между 15° и 20°. Облачността ще се увеличава, а до вечерта ще започнат превалявания, първо в югозападните райони.

И в планините облачността ще се увеличава, а в масивите от Югозападна България ще завали дъжд, по-най-високите части - сняг. Вятърът ще е умерен, с посока от изток-югоизток. Максималните температури в планинските курорти утре ще бъдат от 4° до 9°.

Проливни валежи се очакват утре в западните части от Балканите, както и в Гърция. В останалите райони от полуострова облачността ще се увеличава и също ще завали.

И у нас във вторник ще бъде с валежи, като границата между дъжд и сняг ще се спусне до 1500 м надморска височина. Максималните температури временно ще се понижат, но през следващите дни отново ще тръгнат нагоре. Времето ще остане променливо, с повече слънце в сутрешните часове и с райони със следобедни превалявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия препъна Черно море в битката за третото място след равенство в София
Славия препъна Черно море в битката за третото място след равенство в София
Балкан (Ботевград) отстъпи в малкия финал на Балканската лига
Балкан (Ботевград) отстъпи в малкия финал на Балканската лига