НОВИНИ

Валентина Георгиева: За мен квотата беше цел, а не мечта

валентина георгиева мен квотата беше цел мечта
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:40, 11.03.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Състезателката ни спортна гимнастика Валентина Георгиева се завърна в България, след като през уикендът триумфира на прескок в състезанието от Световната купа в Баку, Азербайджан, а този успех донесе на нашето момиче и виза за Олимпийските игри в Париж.

При пристигането си на летище "София" нашето момиче не скри, че е много доволна от постигната цел и определи надпреварата в Баку като една от най-успешните в своята кариера.

"Чувствам се наистина доста добре, това беше едно от най-успешните състезания в моята кариера въобще. Постигнах целта, която си бях поставила и съм много доволна. Много хора казват "мечтаната квота", но за мен тя беше цел. Аз съм от тези хора, които като си поставят дадена цел, правят всичко възможно, за да я изпълнят", коментира Георгиева, която планира участия още на Световната купа в Доха (17-20 април), европейското първенство в Римини (2-5 май), както и на Световнaтa "Challenge" купа във Варна (23-26 май).

В същото време друг от родните гимнастици, който е много близо до място на Игрите в Париж 2024, е Еди Пенев.

"Това е моята мечта от много години и гледам напред. Работата не е свършена. Всеки път се старая много на тренировките и сега остава въпросът да го изиграя веднъж чисто на състезание", споделя гимнастикът, който дълги години се подготвяше в САЩ.

До този момент единствената квота на България в спортната гимнастика за Олимпиадата в Париж е притежание на неговия брат Кевин Пенев на прескок, след като той я заслужи по време на световното първенство в Белгия през миналата година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 години от атентатите в Мадрид
20 години от атентатите в Мадрид
Пожар изпепели къща на психично болна жена в Бургас
Пожар изпепели къща на психично болна жена в Бургас