НОВИНИ

Валежи и чувствително застудяване в началото на новата седмица

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:56, 14.10.2023
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Все по-хладно време ни очаква през новата седмица, особено сутрин - в много широки граници са минималните температури и днес - от 5° в Добрич и Кнежа, 9° в София до 17° на морските носове. Без съществена промяна ще се задържат максималните температури, спрямо вчера - между 24° и 29°, в София - около 25°, по Черноморието - от 20° до 23°. Ще остане слънчево, със слаб, на морския бряг - до умерен югоизточен вятър.

През нощта ще е безоблачно, а утре сутринта на места в източните райони ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са между 7° и 12°, в София - около 10°. Максималните ще останат високи за средата на октомври - между 25° и 30°, в София - около 26°. От северозапад облачността ще започне да се увеличава и до полунощ в северозападните райони ще превали дъжд. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад и вечерта значително ще се усили.

По Черноморието, след мъгливото и облачно утро, през деня ще е слънчево, със слаб югозападен вятър, и все още сравнително топло с максимални температури от 21° до 26°. Температурата на морската вода е 20 - 21°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала с тенденция към усилване.

В планините сутринта ще бъде предимно слънчево, но след обяд от запад облачността ще започне да се увеличава. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и през деня постепенно ще се усилва. Температури в курортите - между 15° и 21°, в Банско - 24°.

Под влияние на студен атмосферен фронт, в северозападната част от Балканите ще нахлува по-студен въздух; ще бъде облачно и с валежи от дъжд, на места значителни. Предимно слънчево и чувствително по-топло ще остане в югоизточната половина от полуострова.

У нас още през нощта срещу понеделник, със силен северозападен вятър, ще нахлува по-студен въздух. Над цялата страна ще се заоблачи и на места, главно в северозападната половина, ще превали дъжд. В понеделник и вторник също се очакват валежи, а застудяването ще продължи с температури в много широки граници. В сряда и четвъртък обаче се очаква бързо и чувствително затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майк Браун за Везенков: Исках да го видя в нашата стартова петица
Майк Браун за Везенков: Исках да го видя в нашата стартова петица
Хуркач надигра Корда и е на финал на турнира в Шанхай
Хуркач надигра Корда и е на финал на турнира в Шанхай