НОВИНИ

Йовица Арсич: Трудно се дават сериозни оценки след такъв мач

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:06, 20.01.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Български баскетбол
йовица арсич трудно дават сериозни оценки такъв мач
Снимка: Стоян Христов

Балкан (Ботевград) срази Черно мое Тича със 113-41 в последния кръг на НБЛ, след като съперникът беше без основните си състезатели.

Ето какво каза след срещата старши-треньорът на Балкан Йовица Арсич:

“Те са с много проблеми, очаквахме със сигурност по-силна съпротива. Не се радвам, че е така, но ние просто си свършихме това, което се отнася до нас. Тежко е след като мачът е такъв да се дават някакви много сериозни оценки. Нямаше добра съпротива от другата страна, за да може да преценим, но със сигурност играхме много по-лесно в транзиция.

Имаме доста вкарани точки и от контраатаки. Изглеждаше, че сме подобрили нещата, но в събота срещу Рилски спортист ще разберем дали е така. Срещу тях първо и основно е, че трябва да сме много отговорни в защита, защото те играят много добре в нападение. Трябва да сме равностойни поне в борбата с тях и е нормално някои слабости, които всеки отбор има, да се опитаме да използваме и да изиграем мача с по-малко грешки и нападението.

В предишния мач имахме много проблеми в организация на атаки и те се възползваха от това. Надявам се сега някои неща да изглеждат по-добре. Няма шанс никой от контузените ни играчи да се върне в игра за ФИБА Къп. Може някой да се върне в ростера, но не и за мачовете. Имаме основна информация за отборите. Изгледахме мачове, правим скаутинг, както го правим за всеки. Ясно е, че става въпрос за силни отбори, но всеки има слаби страни. Ние ще се опитаме да се представим, колкото се може по-добре и да победим.”

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туризмът е един от най-перспективните сектори между Сърбия и България
Туризмът е един от най-перспективните сектори между Сърбия и България
Николай Грозев: Трябва да играем здраво в защита срещу Рилски спортист
Николай Грозев: Трябва да играем здраво в защита срещу Рилски спортист