НОВИНИ

Започва захлаждане, очакват се валежи от дъжд и сняг

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 11.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево и още по-топло беше времето днес. 19 градуса достигна температурата във Видин и Монтана, 18 градуса в Кнежа, Ловеч и Казанлък.

През нощта ще е ясно, вятърът временно ще стихне и в низините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София около 0°.

Утре облачността ще се увеличава и вечерта, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд, над 1300 метра - сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър, който отначало в Източна България, а до вечерта в цялата страна ще се обърне от изток-североизток.

Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 9° и 14°.

Денят в планините ще започне със слънце и слаб северозападен вятър. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от изток, облачността ще се увеличи и вечерта на места в масивите в западната половина от страната ще превали, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1300 м. Температурите ще са понижат.

След обяд и над голямата част от Балканите облаците ще са по-плътни, но само на отделни места ще превали. Ще остане сравнително топло за периода. Облачно време в Западна Европа утре, с валежи от дъжд на Британските острови, ще превали и на отделни места в южните райони от Пиренейския полуостров, както и на Апенините. Над Централна Европа ще е предимно слънчево.

У нас в неделя дневните температури още ще се понижат. На отделни места в западните райони ще превали слабо - и дъжд, и сняг. В понеделник над Западна България ще се задържи облачно. От вторник температурите отново ще тръгнат нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив (София) обяви нов генерален спонсор
Локомотив (София) обяви нов генерален спонсор
Монтана изненада Пирин Разлог, Нефтохимик надигра Дея спорт
Монтана изненада Пирин Разлог, Нефтохимик надигра Дея спорт