НОВИНИ

Живот в заплахи: Как сигнал за пиян шофьор прерасна в психически тормоз

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
20:44, 06.03.2023
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

Сигнал до полицията за пиян шофьор стана причина за отмъщение и безброй проблеми с полицията. Анна Адамова смята, че е постъпила правилно като е попречила на пиян да предизвика катастрофа, но в замяна среща заплахи и никак не среща съдействие от разследващите. Не се чувства и защитена.

Анна Адамова: "Ето тук на това място ни обградиха 8 патрулки".

Полицаите получили сигнал, че Анна и неин приятел са отвлекли жена. Фалшив сигнал, който според Анна е подаден от човек, с когото отдавна имат конфликт.

Анна Адамова: "Всичко започна преди 7 месеца, с мой близък изпълнихме гражданския си дълг. Видяхме пиян шофьор, който в колата си возеше двете си малолетни деца, жена си и още една жена. Не можеше да стои на краката си. Аз се обадих на 112 и не му позволихме да си тръгне от мястото, тъй като искаше да избяга".

Полицията на място отнема книжката му за 2 години, защото отказва да се подложи на дрегер. И тогава започва всичко.

Анна Адамова: "Започнаха атаките от негова страна, лъжи за това какво всъщност се случи вечерта и склонявайки тази жена, която беше в колата му - да лъже срещу нас".

Жена, която в друг запис, признава, че е накарана да лъже. И е заплашвана с побой. Това видео отива при полицаите в 8-о районно. Анна ни представя разговор, за който твърди че е между нейния приятел, заснел видеото, и полицай:

- Можеш ли да ми пратиш този запис на вайбър, дето го пуска там, клипа?
- Кой запис?
- Ами там където петък си говорихте с тая?
- Защо?
- Да го... Да го имаме и ние. Пробвай да ни го изпратиш, просто искам да го имам и аз.

Анна Адамова: "В следващия момент твърди, че такова видео не е виждал. Пред прокуратурата".

Потърсихме реакция от този полицай, но от МВР не ни свързаха с него. Анна прави следващата стъпка - иска проверка, която да установи има ли полицай, който действа пристрастно. От Софийската районна прокуратура казват, че са разпитали всички полицаи от 8-о районно и не са установили нещо нередно. Казусът продължава в Софийската градска прокуратура. А отговор от страна на МВР чакаме повече от две седмици.

Анна Адамова: "Подавайки сигнал в МВР на 112, когато виждаш престъпление, ти рискуваш да се окажеш набеден и застрашен от затвор и какво ли още не, защото някой някъде съдейства да се извършват престъпления, а не ги разкрива".

А от прокуратурата казват, че правят всичко възможно да стигнат до истината, като по техни думи работата продължава.

Анна Адамова: Седем месеца и ние продължаваме да се чувстваме застрашени от едно правосъдие, което не е правосъдие. Трябва ли винаги да има убийство, за да може системата да си зададе въпроса Как се стигна до тук?

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържан е собственикът на "Хидрострой" Велико Желев (СНИМКИ/ВИДЕО)
Задържан е собственикът на "Хидрострой" Велико Желев (СНИМКИ/ВИДЕО)
Напрежение между "Вагнер" и руското военно командване в Украйна
Напрежение между "Вагнер" и руското военно командване в Украйна