НОВИНИ

18 книги за вашето литературно пълнолетие

"Малкият принц" на Антоан дьо Сент Екзюпери оглави класацията "18 книги за вашето литературно пълнолетие". Националната кампания, която имаше за цел да определи книгите, които не е задължително, но е добре да прочетеш преди на навършиш 18 години, се организира от вестник "24 часа" с подкрепата на министерство на образованието.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:49, 14.09.2016
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Среща с качествената литература, която ти дава възможност да споделиш света и да опознаеш себе си. От списъците с важни книги на 32-ма известни журналисти, писатели, блогъри и интелектуалци читателите избраха 18. Книги, с които да пораснеш и да стъпиш по-нависоко.

Борислав Зюмбюлев - в."24 часа": Не всичко в образованието и в зрелостта може да бъде изсипано с фуния в главата, ти сам трябва да прочетеш.

“Майстора и Маргарита” на Булгаков, “Задочните репортажи” на Георги Марков, “Тримата мускетари” на Дюма, "Приключенията на Том Сойер и Хъкълбери Фин" - това са част от заглавията в незадължителния списък. Ако се възхищавате на хора като Захари Карабашлиев, Владимир Зарев, Валери Найденов, Бойко Василев или Емил Джасим - най-добре прочетете книгите в списъка. Ще откриете и че е доста приятно.

Меглена Кунева - министър на образованието: За мене това споделяне какво обичаш да четеш дава изключителна информация що за човек си, какво ти е важно, какво ти е по-малко важно.

Михаил е на 15 и има собствени идеи какво още може да се включи в списъка.

Михаил Калев: Аз съм почитател на графичните новели, имам няколко предложения именно в този стил. Има някои наистина много добри идеи и много добри теми за размишляване при младите умове за правителства, за бъдеще.

Предстои публикуването на пълния списък от заглавия, препоръчани от журито. Според организаторите, те са напълно достатъчни да напълнят метафоричните два вагона книги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Пловдив заради сменено име на площад
Протест в Пловдив заради сменено име на площад
Плакати със снимки на наркодилъри разлепиха из София
Плакати със снимки на наркодилъри разлепиха из София