НОВИНИ

Сергей Станишев: БСП не е разделена

Лидерът на Партията на европейските социалисти и евродепутат от БСП Сергей Станишев заяви в студиото на „Още от деня“, че в БСП няма разделение и се радва на подкрепата на ПЕС. Той призна, че неразбирателство с Корнелия Нинова, но това е нормално, тъй като БСП е демократична партия.

bnt avatar logo
от БНТ
18:34, 29.03.2019
Чете се за: 01:22 мин.
У нас

Категорично няма непреодолими различия между БСП и ПЕС, заяви Сергей Станишев. По думите му, съвпаденията между манифеста на ПЕС и „Визия за България“ на БСП са почти пълни.

Сергей Станишев, лидер на ПЕС: Насажданата в БСП представа, че ние сме нещо различно, е първо невярна, а след това създава поредица въпроси, които няма да формулирам, но нашите опоненти ще зададат на БСП. Трето, не можеш да постигнеш целите си, ако не си част от голямото европейско семейство на социалистите.

ПЕС е семейството на промяната, изтъкна Станишев.

;

Позицията на председателя на националния съвет е известна, но тя не отразява позицията на мнозинството от партията, заяви Станишев.

Сергей Станишев, лидер на ПЕС: Ако ние сме демократична партия, в това няма драма. Ние сме демократични и имаме различни мнения по различни въпроси.

Животът ми е свързан неразривно с БСП, заяви Станишев.

;

По въпроса за Брекзит, Станишев заяви, че има реална опасност от Брекзит без сделка, а тази ситуация показва до какво водят авантюрите в политиката. ПЕС ще се стреми да се избегне негативният сценарий от Брекзит без сделка, защото създава несигурност за всички засегнати страни. Това ще означава Великобритания да поиска отсрочка, заради което страната ще трябва да проведе евроизбори, допълни Станишев.

Сергей Станишев, лидер на ПЕС: Или Великобритания трябва да реши да излезе по твърдия начин с всички негативни последици за тяхната и европейската икономика, или да потърси разумен изход, което иска повече време.
;

Според лидера на ПЕС, проблемът с „Мобилност“ е в това, че в него са вкарани два несъвместими елемента. В него са вкарани протекционистки поправки, но има и разумни елементи, които касаят условията на труд на превозвачите.

Сергей Станишев, лидер на ПЕС: Когато нещата се решават с един-два гласа, това означава, че балансът не е намерен. Затова разумната позиция е да се отложи за следващия европарламент.

Българската страна не цели да провали приемането на пакета, а да не се случи по този начин, който разделя Европа, допълни Станишев.

По думите му, Европа на отечествата означава Европа на национализма, като даде за пример политиката на Макрон.

;

На въпроса дали ПЕС дава подкрепата си БСП, Станишев беше категоричен, че подкрепа има. Той заяви, че не вижда нагласи в БСП да напусне Партията на европейските социалисти.

Сергей Станишев, лидер на ПЕС: Около тази листа има напрежение, каквото за съжаление никога не е имало, но това е въпрос към ръководството.

БСП не е разделена, беше категоричен Станишев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Москов обяви новия си политически проект КОД
Петър Москов обяви новия си политически проект КОД
АБВ ще се яви като Коалиция за България с още шест партии на евровота
АБВ ще се яви като "Коалиция за България" с още шест партии на евровота