НОВИНИ

Дават 1200 лв. за най-атрактивна коледна украса в София

Започна конкурсът за външна коледна украса. Столичната община ще насърчава софиянци да разкрасят града си, като обяви конкурс "Да украсим София за Коледа". Той е организиран за 4-та година, но за първи път наградите са парични. В конкурса могат да участват жителите на всички населени места в общината.

БНТ2-София
от БНТ2-София Цветелина Борисова
20:16, 11.12.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Ако сте украсили своята фасада, балкон, двор или улица и сте горди от резултата, може да изпратите три снимки на своята украса за участие в конкурса.

Биляна Генова, директор на Дирекция "Култура", Столична община: "Това е едно начинание, което цели да стимулира хората, в тяхното усилие да направим градът ни по-красив за празниците и по-весел."

Единственото условие е, всеки участниците да имат навършени 18 години и да живеят на територията на Столичната община.

Биляна Генова, директор на Дирекция "Култура", Столична община: "Знам че, най-ценно би било, ако това е ръчно направена украса. Например, ако училище или детска градини участват с целият си потенциал, това би било чудесно. Да стимулира творчеството в празничната украса."

Срокът за участие е 15-и януари, а украсата "победител" ще бъде избрана след гласуване в социалните мрежи и ще спечели 1200 лева, а за второто и третото място са предвидени съответно 600 и 300 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна жертва - жена даде 10 000 лв. на телефонни измамници
Поредна жертва - жена даде 10 000 лв. на телефонни измамници
Обявиха номинираните за Златен глобус
Обявиха номинираните за "Златен глобус"