НОВИНИ

Десетки милиони ще струват щетите по пътищата след дъждовете и свлачищата

Десетки милиони са щетите по републиканската пътна мрежа от дъждовете и свлачищата през последните два месеца. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите му, ще бъдат отпуснати колкото средства са необходими за покриване на щетите върху държавната и общинска инфраструктура.

bnt avatar logo
от БТА
13:42, 07.08.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
десетки милиони струват щетите пътищата дъждовете свлачищата
Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Ако трябва да направим анализ на всички увредени участъци от републиканската пътна мрежа от свлачищата и дъждовете през последните два месеца, говорим за няколко десетки милиона лева. Само в Тетевенско по общинската и държавна инфраструктура щетите от дъждовете са над 6 милиона лева, последното свлачище в Смолянско е над 7 милиона лева, Мизия - около 3 милиона, Дупница около 600 000 лева за общинска пътна инфраструктура.
;

Министърът припомни, че за Тетевенско Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет е отпуснала около 500 000 лева за първоначалните щети, аварийното укрепване. Всичко друго е описано и като поражения ще бъде покрито от бюджета на Комисията, добави Нанков.

По думите му колкото и да е лимитиран бюджетът на Комисията, щетите се покриват, както в Мизия, така и в Тетевен, и в Смолянско.

;

Днес министър Николай Нанков, заедно с премиера Бойко Борисов и председателя на Управителния съвет на агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов, инспектира строителството на автомагистрала "Хемус" в участъка между Ябланица и Боаза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 15 август започва строителството на нов участък от АМ „Хемус
На 15 август започва строителството на нов участък от АМ „Хемус"
Турция планира да създаде своя космическа агенция до края на годината
Турция планира да създаде своя космическа агенция до края на годината