НОВИНИ

Фестивал на операта в Стара Загора събира звездни имена

47-мото издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора предлага 12 спектакъла в афиша си. Музикалният форум беше открит от трупата на домакините с две премиерни заглавия - операта "Селска чест" и балетът "Делвата", който се представя за първи път у нас

bnt avatar logo
от БНТ
20:47, 29.11.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

4 опери, 2 балетни постановки, мюзикъл и 4 концерта, изключително разнообразна селекция на престижния форум, в която всеки зрител може да открие своето ново любимо заглавие.

Огнян Драганов - директор на Държавна опера Стара Загора: Публиката е онзи лакмус, с който ние трябва да се съобразяваме. Нашата идея е да превърнем този празник на оперното и балетното изкуство в една своеобразна витрина, в която да се покажат най-новите завоевания на оперните и балетни трупи в България.

По традиция фестивалът представя редица звездни имена, които идват специално за форума. Още на откриването публиката беше пленена от гласовете на Олга Романко и солистът на Арена Ди Верона, Ла Скала и Метрополитън Камен Чанев.

Камен Чанев: Винаги е радостно, когато пея в България, защото за разлика от чужбина тука са ми приятелите и имам много близки хора и това също дава някакъв заряд.

С особен заряд на сцената излезе и балетната трупа на Стара Загора, сформирана след конкурс преди по-малко от месец.

Флавио Бенати - хореограф: Избрал съм модерни танцови техники, които смесвам с класическия балет, тъй като в основата на тази хореография е тарантелата, типичен сицилиански танц.

Утре в рамките на фестивала гостува трупата на операта в Пловдив с постановката "Хофманови разкази".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арх. Здравков: Няма сериозни нарушения при разрешителните за строеж в Младост
Арх. Здравков: Няма сериозни нарушения при разрешителните за строеж в "Младост"
Простихме се с Александър Йосифов
Простихме се с Александър Йосифов