НОВИНИ

Изложба на художника Антон Стоянов в столицата

Творби от стъкло, огледала и цветни пигменти показва за първи път в София художникът Антон Стоянов. Основната посока на експозицията е провокацията и въпроса "Кой съм аз и какво е мястото ми във Вселената".

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
22:48, 13.07.2019
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Творбите в експозицията са своеобразно продължение на серията, която Антон Стоянов прави след специализация в Гилдията на стъкларите в Берлин. Огледалният стъклен свят на Стоянов прехвърля границите на живописното поле и въздейства в крайностите на спектъра - от еуфория до мрак.

Антон Стоянов - художник: Нещата, които показвам, са на огледална база. Аз ги наричам "Mirror paintings" на английски и по някакъв начин те отразяват изложбата и зрителят, който стои пред нея.

Някои от творбите приличат на планети, а посланието е - светът е обозрим, космосът е безкраен, а ние сме част от тях и всяко наше действие има значение.

Антон Стоянов - художник: За мен е важно посетителят да се идентифицира по някакъв начин с тази изложба, да се огледа в себе си, да огледа работата и да си зададе точно този въпрос "Кой съм аз", дали човек се разпознава в това нещо.

Изложбата може да бъде разгледана в галерия "Структура" до края на месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предупреждение за потенциално опасно време днес
Предупреждение за потенциално опасно време днес
К-поп фестивал в София
К-поп фестивал в София