НОВИНИ

Откриват Музей на виното в Бордо

Дългоочакваното събитие за любителите на виното. От днес вече няма съмнение коя е столицата на обичаната от милиони напитка. Във френския град Бордо отваря Музей на виното.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:06, 31.05.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Някои го определиха като "рай за почитателите на виното". За други това е "тематичен парк за възрастни". Със сигурност това е място, което всеки любител на виното би искал да посети.

Музеят на виното е разположен на площ от 14 хиляди квадратни метра. Цялата история на виното е събрана на 10 етажа във футуристична сграда. Строежът ѝ започна преди 7 години и се оказа много по-скъп от очакваното. За изграждането на музея са похарчени 81 милиона евро.

В него има 20 изложбени зали с експонати от целия свят, прожекционна зала, интерактивни табла. Но музеят предлага не само история и любопитни факти за виното. Има зали за дегустация, ресторант, бар и разбира се - магазин, откъдето могат да се купят вина от различни краища на света.

Не са забравени и младите посетители. Те ще бъдат посрещани със специални лекции. Не са пощадени и хората, които прекаляват с напитката. Ако се престрашат, могат да пробват Стола на махмурлиите. На него трябва да изтърпят наказанието си - за изслушат тъжна, потискаща музика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови четири блока ще бъдат санирани в Русе
Нови четири блока ще бъдат санирани в Русе
Талантлив млад музикант се нуждае от нов инструмент
Талантлив млад музикант се нуждае от нов инструмент