НОВИНИ

Тръмп бойкотира годишна вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом

Нови критики срещу медиите, които не отразяват постиженията му изрази президентът Доналд Тръмп пред свои привърженици. Той бойкотира традиционната годишна вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом миналата вечер. Това се случва за първи път откакто преди 36 години президентът Рейгън не присъства тъй като се възстановява след като е прострелян от нападател. Репортаж на специалните ни пратеници Цветелина Йорданова и Атанас Атанасов.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
12:28, 30.04.2017
Чете се за: 01:23 мин.
По света

Президентът Доналд Тръмп избра да отбележи стотния ден от началото на мандата си с голям митинг тук, в Харисбърг, Пенсилвания. Хиляди хора чакаха часове наред, за да влязат в Ню Холанд Арина и да подкрепят лично президента. Всички те са щастливи, че той е тук с тях тази вечер, а не във Вашингтон на вечерята на акредитирането в Белия дом журналисти. Това е и специален жест към жителите на Пенсилвания, които му помогнаха да спечели изборите, като изневериха на традицията да гласуват за демократите.

МАРДЖИН ЕДЖЕЛСКИ, привърженичка на президента Доналд Тръмп
„Тук съм, защото подкрепям Тръмп, аз съм член на Демократическата партия, но гласувах за републиканците. Мисля, че правителството не върви в правилната посока и Доналд Тръмп е този, който ще промени нещата. Икономиката не върви добре, хората си губят работата, армията отслабва, а той ще оправи нещата, той е умен бизнесмен с империя за милиарди долари и ще промени Америка".

Шест месеца след изборите, Доналд Тръмп продължава да провежда митинги в стила на предизборната си кампания.

Привържениците му изразяват пълно одобрение за неговите действия досега и смятат за съвсем логично президентът да пропусне вечерята на с журналистите.

- Защо президентът е тук, а не във Вашингтон?
УЕС БЛАК, привърженик на президента Доналд Тръмп
- Защото е загрижен за хората, които се чувстват свързани с него, а не които лъжат за него през цялото време.
- Всички медии ли лъжат?
- Бих казал, 90 процента. Тръмп е един от хората, за които се лъже най-много в света.

В типичния си стил президентът показа, че няма промяна в позицията му за медиите.

ДОНАЛД ТРЪМП, президент на САЩ
Както знаете, тази вечер във Вашингтон има друго събиране. Голяма група холивудски актьори и медии във Вашингтон се утешават взаимно в бална зала в столицата. Не бих могъл да бъда по-радостен от това да съм на 160 км от вашингтонското блато, прекарвайки вечерта с вас, с много повече и много по - добри хора."

Конфликтът на Доналд Тръмп с медиите започна още преди избирането му, той използва израза „фалшиви новини" по адрес на цели телевизии и на критични към него оценки, забранявал е достъпа на определени медии до брифинги в Белия дом.

Пред привържениците си Доналд Тръпм обяви, че ще накара всички страни от НАТО да платят справедливия си дял за общата сигурност, че няма а допусне влизането на радикализирани ислямисти в страната и че ще има стена на границата с Мексико и изрази надежда, че Китай ще помогне в ситуацията със Северна Корея, за което е разговарял с президента Си Цзинпин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турските власти блокираха хиляди сайтове, за да спрат достъпа до Уикепедия
Турските власти блокираха хиляди сайтове, за да спрат достъпа до Уикепедия
С общински пари спасяват болницата в Петрич
С общински пари спасяват болницата в Петрич