НОВИНИ

Тръмп към Великобритания: няма да инвестирам в Острова

Американският милиардер Доналд Тръмп, заплаши Великобритания, че няма да прави повече инвестиции на Острова.Тръмп, който е фаворит за президентската номинация на Републиканската партия на предстоящите избори в Съединените щати, реагира остро на намерението на британския парламент да дебатира по предложение на милиардера да бъде забранен достъпът до Обединеното кралство.

bnt avatar logo
от Георги Петров
11:40, 07.01.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
тръмп великобритания инвестирам острова

Повод за поредното гръмко изказване на Тръмп стана взетото във вторник решение за провеждане на дебати в Камарата на общините на британския парламент по петиция за лишаване на милиардера от право да пътува във Великобритания. Дебатите ще се проведат на 18 януари. Петицията беше организирана след крайните изказвания на Тръмп по отношение на мигрантите, в които предприемачът бе настоял за временна забрана за мюсюлмани да влизат легално в Съединените щати.

В разпространено изявление на компанията, обединяваща активите на бизнесмена, се казва, че всяко действие, водещо до забрана за придвижване, ще бъде последвано от незабавно прекратяване на текущите и бъдещи инвестиции във Великобритания. Тръмп вече няколко години се занимава с изграждането на два елитни голф курорта в Шотландия. В изявлението се казва още, че една забрана за придвижване би била послание към света, че Великобритания е против свободата на словото и не е заинтересована да привлича нови чужди инвестиции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новините в 100 секунди, 07.01, 12 часа
"Новините в 100 секунди", 07.01, 12 часа
Жълт код за вятър и заледявания
Жълт код за вятър и заледявания