НОВИНИ

Ваканция на село, но не при баба и дядо

Деца от България и чужбина ще прекарат лятната си ваканция на село. Но не при баба и дядо. Академията „Живей с любов" се намира в полите на Осоговската планина, в село Смоличано. Там децата ще се запознаят отблизо със селската работа, бита и навиците на нашите баби и дядовци, ще се научат как да майсторят от дървен материал до красиви картини. Няма да могат да ползват мобилни телефони и интернет, няма да гледат и телевизия.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
14:48, 13.07.2019
5965
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

В рамките на десет дни 20 деца ще живеят заедно при съвсем елементарни битови условия. Те ще обитават къщи, строени преди повече от 100 години, ще се къпят с дъждовна вода, заедно ще се грижат за зеленчуковата си градина.

Елена Начева, Академия "Живей с любов": Ще има куклен театър, театър на сенките. Всичко, което ще развива въображението на децата. Всичко, което ще им създава усещането за творчество.

Тази порутена плевня ще бъде реконструирана с помощта на децата, в нея ще се помещават киното и библиотеката.

Родителите ще подписват договор, с който се съгласяват децата им да не използват мобилни телефони, докато са в академията.

Елена Начева, Академия "Живей с любов": С тези умни телефони - децата се изолират от себе си. Спират да мислят творчески, спират да четат. Искаме всички тези неща да ги върнем.

По време на престоя си в лагера „Живей с любов" децата ще ходят на излети в планината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят за час магистрала Хемус край Ботевград за монтаж на ТОЛ системата
Затварят за час магистрала "Хемус" край Ботевград за монтаж на ТОЛ системата
Подбалканският път в района на Карлово е затворен за 24 часа
Подбалканският път в района на Карлово е затворен за 24 часа