НОВИНИ

​Волен Сидеров е освободен от поста председател на ПГ на „Обединени патриоти“

Рокади в ръководството на Парламентарната група на Обединени патриоти. Волен Сидеров вече не е председател на групата. Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от ВМРО застават начело на Парламентарната група.Вижте повече от прякото включване на Милена Кирова в емисията "По света и у нас"

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:49, 10.07.2019 (обновена)
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Решението за отстраняването на Волен Сидеров от поста председател на ПГ на ОП е било взето вчера на заседание, което се провежда регулярно, но на него не са присъствали депутати от "Атака", а единствено от ВМРО и НФСБ. Мотивът за неговото отстраняване е, че през последните месеци парламентарната група не е имала организационен живот, а и депутатите от "Атака" не присъствали на тези регулярни заседания.

От партията на Волен Сидеров заявиха, че вчера не са присъствали, защото не са били осведомени за това. А решението за отстраняването на Волен Сидеров са разбрали от съобщението, което беше прочетено в пленарната зала.

От партията на Сидеров твърдят още, че с това решение на ВМРО и НФСБ на практика се нарушава коалиционното споразумение в групата на ОП от една страна, а от друга страна се бламира и коалиционното споразумение с ГЕРБ и по този начин се застрашава управлението на страната.

От ГЕРБ на този етап не са коментирали така създалата се ситуация.

Искрен Веселинов, ВМРО, ОП: Всеки ще може да докаже дали е в политиката за бранене на постове или на политики в края на краищата. Ние се опитваме да отстояваме такива политики и сме сериозно бламирани от факта, че групата не работи, че няма адекватно ръководство и представителство, че не се води диалог в рамките на управляващото мнозинство, защото просто в момента ръководството е изключително пасивно. И в това отношение смятаме, че ще има подобрение. И се надяваме и колегите от "Атака" да са част от това подобрение.

БНТ: Стабилна ли е коалицията?

Валентин Касабов, НФСБ, ОП: Засега да, коалицията е сигурна, стабилна. Няма нищо странно, лошо. Част от ръководството си отива, но Обединени патриоти сме тук и вървим напред.
Десислав Чуколов, "Атака", ОП: Обединени патриоти - тази коалиция е факт благодарение на усилията, които положи Сидеров, на отстъпките, които направи. Какво се получи в крайна сметка - моторът на Обединени патриоти - Сидеров сега е отстранен.

Волен Сидеров не е днес в парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ искат да създадат международна военна коалиция за района на Иран и Йемен
САЩ искат да създадат международна военна коалиция за района на Иран и Йемен
Правителството гласува договора за Ф-16
Правителството гласува договора за Ф-16