НОВИНИ

67 деца и гимназиален клас в Добричко са под карантина

деца гимназиален клас добричко карантина
Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 09.02.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

24 са потвърдените случаи на коронавирус за изминалата седмица в област Добрич. 10 от установените лица с положителни проби са хоспитализирани, като пет се лекуват в интензивно отделение. Сред заболелите са трима учители и един ученик, информират от Регионална здравна инспекция.

За посочения период като контактни са карантинирани 67 деца и 7 души персонал от 4 групи в две детски градини в Добрич и Балчик. От днес под карантина е и 8 А клас в гимназия „Рачински” в Генерал Тошево.

Общо 956 души, заети в сферата на образованието са изследвани с бърз антигенен тест, като само 1 лице е показало положителен резултат.

През седмицата с ваксина срещу COVID-19 са имунизирани 306 души - медицински специалисти, персонал и потребители от социални институции, служители от образователната сфера.

В справката на РЗИ се посочва още, че през периода общият брой изследвани с PCR тестове и бързи антигенни тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната е 287. Общият брой карантинирани лица за областта е 145.

Репортер: Надежда Карапанчева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпадъци и в коритото на река Струма
Отпадъци и в коритото на река Струма
Мъж е в тежко състояние след катастрофа между два тира на пътя Русе – Бяла
Мъж е в тежко състояние след катастрофа между два тира на пътя Русе – Бяла