НОВИНИ

Александър Димитров пред БНТ: В България ни чака работа с подрастващите футболисти

Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол на България изгледа на живо финала на световното първенство по футбол за юноши до 17 г.

Александър Димитров
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:07, 02.12.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол на България Александър Димитров изгледа на живо финала на световното първенство по футбол за юноши до 17 г.

Германия спечели титлата след успех над Франция след дузпи.

"Станахме свидетели на един изключително драматичен финал. Състезателите показаха, че футболът се развива изключително бързо. Физическите качества излязоха на преден план - бързина, издръжливост, сила, гъвкавост. Всички са развити над възрастта си. Не са като за 17-годишни. Развити са и тактическите качества. Много бързо боравят с топката. Играчите много добре дриблират и превземат пространство, при липса на време и под натиск. Най-използваната схема остава 4-3-3. Виждаме изключително динамични и разнообразни тактически схеми в защита и нападение", сподели той.

Младият специалист увери, че ще се опита да наложи световните практики и в България, за да могат младежките национали да представят страната на подобни форуми.

"Ще се опитам да предам това на младите треньори, за да може и ние да се развиваме. Дано един ден видим и наш национален отбор на такъв форум. Бяхме много близо 2014 г. на европейското първенство до 19 г. и много ме е яд. Там изпуснахме изключително добър шанс. Липсваше ни един гол срещу Украйна. Чака ни много работа, защото всичко друго е оправдание - държава, футболен съюз. Трябва да се хванем, да развием нашите знания и да работим", допълни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От утре започва строежът на магистралата Русе - Велико Търново
От утре започва строежът на магистралата Русе - Велико Търново
Васил Панайотов донесе успеха на Черно море над Етър с гол в 98-ата минута
Васил Панайотов донесе успеха на Черно море над Етър с гол в 98-ата минута