НОВИНИ

Александър Георгиев спаси 24 удара при победа на Колорадо Аваланч над Бостън Брюинс

Руският национал с български корени отрази удари Джейк ДеБръск и Давид Пастърнак

александър георгиев спасявания победа колорадо аваланч далас продължение нхл
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:07, 09.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Руският национал с български корени Александър Георгиев спаси 24 удара и Валери Ничушкин вкара единствения гол при дузпите за победа на Колорадо Аваланч с 4:3 срещу Бостън Брюинс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Георгиев отрази удари Джейк ДеБръск и Давид Пастърнак, а Чарли Койл не успя да уцели вратата. Така дойде ред на Ничушкин, който заби шайбата в мрежата и спечели двете точки за Колорадо. "Лавините" са втори в Централната дивизия с 55 точки и една зад Уинипег Джетс.

Сам Малински, Мико Рантанен и Логан О'Конър вкараха за Аваланч в редовното време, а Нейтън Маккинън записа асистенция и продължи отличната си серия в Колорадо, където е с 16 попадения и 29 голови паса. Той има поне точка във всичките си 22 домакински мача този сезон и е само на една от клубния рекорд на Джо Сакич.

Брад Марчанд се разписа два пъти за Брюинс, които също имат 55 точки и са лидери в Аталнтическата дивизия. Джон Бийчър също вкара, а Джереми Суейман спря 33 удара. Бостън имаше шанс да спечели в продължението с пауърплей четирима на трима, но Георгиев спря последователно удари на Павел Заха, Пастърнак и Чарли Макавой.

Мат Мъри отрази 23 удара в дебюта си за сезона и записа първи шътаут в кариерата си за победа на Далас Старс с 4:0 срещу Минесота Уайлд. Точни за успеха бяха Тайлър Сегин, Рууп Хинц, Радек Факса и Джейсън Робъртсън.

Стражът на Уайлд Марк-Андре Флюри пък остана с 551 победи в кариерата си, като следващата му ще го изпрати на първо място във вечната ранглиста за поста. За момента той е равен с Патрик Рой.

Евгени Малкин записа гол и асистенция, а Чад Руведел вкара за първи път през сезона и Питсбърг Пенгуинс спечели с 4:1 срещу Филаделфия Флайърс. Алекс Неделкович направи 36 спасявания в дербито на Пенсилвания, а Картър Харт записа рекордните си за сезона 39 за Флайърс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров е разочарован, че Рафаел Надал няма да участва в Australian Open
Григор Димитров е разочарован, че Рафаел Надал няма да участва в Australian Open
Най-добрите ни борци ще участват на рейтинговия турнир в Загреб
Най-добрите ни борци ще участват на рейтинговия турнир в Загреб