НОВИНИ

Арсенал отново надхитри Ливърпул след дузпи и се класира за 1/4-финал за Купата на Лигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:44, 02.10.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
арсенал отново надхитри ливърпул дузпи класира финал купата лигата

"Артилеристите" надиграха тима на Юрген Клоп като гости с 5:4 след изпълнение на 11-метрови наказателни удари и така си върнаха за загубата от същия съперник няколко дни по-рано във Висшата Лига.

И двамата мениджъри очаквано бяха направили много промени в съставите си в сравнение с мача от понеделник вечер и това допринесе за равностойната игра през всичките 90 минути на "Анфийлд".

Такуми Минамино в самия край на първата част беше най-близко до гол за домакините, но японецът видя как неговия опит се отклони в гредата на вратата, пазена от Бернд Лено.

За "топчиите" пък най-чистата ситуация се откри пред Роб Холдинг, който стреля с глава от непосредствена близост, но вратарят Адриан се намеси решително.

Така двата тима за втори път през сезон в мач помежду си стигнаха до изпълнения на дузпи. Както и и на финала за Къмюнити Шийлд обаче, така и тук футболистите на Микел Артета ликуваха накрая.

Домакините взеха леко предимство в началото, след като Адриан отрази ударът на Мохамед Ел Нени, но последвалите пропуски на Дивок Ориги и Хари Уилсън обърнаха развоя и пратиха Арсенал в последната осмица на надпреварата.

В спор за място на полуфинала "артилеристите" ще посрещнат на "Емиратс" носителите на трофея от Манчестър Сити, което още веднъж ще противопостави един срещу друг Пеп Гуардиола и Микел Артета, които до не отдавна работиха заедно в тима на "гражданите".

Другите двойки за 1/4 финалите са Евертън – Манчестър Юнайтед, Стоук – Тотнъм и Брентфорд – Нюкасъл. Мачовете са планирани за датите 22-23 декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туск към Борисов: Имате нашата подкрепа!
Туск към Борисов: Имате нашата подкрепа!
Венецианската комисия ще се произнесе до ноември по проекта за нова конституция
Венецианската комисия ще се произнесе до ноември по проекта за нова конституция