НОВИНИ

България ще играе контрола срещу Румъния през юни

Футболистите на селекционера Илиан Илиев ще гостуват на стадион "Стяуа" в Букурещ на 4 юни (вторник), а срещата ще бъде част от подготовката на румънците за участието им на Евро 2024 в Германия

българия играе контрола румъния юни
bnt avatar logo
от БНТ
15:31, 10.01.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор по футбол ще изиграе контрола срещу състава на Румъния в началото на месец юни, обявиха от Българския футболен съюз (БФС).

Проверката срещу северните ни съседи е насрочена за 4 юни (вторник) и ще се проведе на стадион "Стяуа" в Букурещ, като началният час на двубоя тепърва предстои да се уточни.

Срещата ще бъде част от подготовката на северните ни съседи, водени от бившия наставник на ЦСКА Едуард Йорданеску, за участието им на Евро 2024 в Германия.

През миналата година румънците завършиха на първо място в квалификационна група "I", а жребият за европейското първенство изпрати отбора в група "Е", където ще се изправи срещу съставите на Белгия и Словакия, както и на победителя в поток "В" от плейофите на Лигата на нациите, където за една квота ще се борят Израел, Исландия, Босна и Херцеговина и Украйна.

За съжаление, шампионатът в Германия между 14 юни и 14 юли, който ще бъде излъчен съвместно от Българската национална телевизия и Българската национална телевизия, отново ще премине без българско участие, след като "лъвовете" останаха на последно място в своята група "G" от квалификациите, където бяха още отборите на Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва.

В исторически план България и Румъния са срещали многократно в миналото, а за последно това се случи в пресявките за Евро 2008, когато завършваме 2:2 като гост в Констанца и печелим с 1:0 у дома, но в крайна сметка не се класираме на шампионата в Австрия и Швейцария, докато румънците играят там като част от най-добрите 16 отбора в Европа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камери заснели извършителя на вандалския акт срещу паметника на граф Игнатиев
Камери заснели извършителя на вандалския акт срещу паметника на граф Игнатиев
Венцеслав Стефанов: В Славия не променяме традициите си, след идването на Загорчич имаше много ощетяване
Венцеслав Стефанов: В Славия не променяме традициите си, след идването на Загорчич имаше много ощетяване