НОВИНИ

БФВ благодари на Пламен Константинов за работата му в националния отбор

пламен константинов играхме волейбол високо ниво невъзможно победим франция
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:07, 22.11.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската федерация по волейбол използва своя официален сайт, за да изкаже своята благодарност към работата през последната една година на мъжкия национален селекционер Пламен Константинов.

Припомняме ви, че по-рано днес стана ясно, че фаворит да застане начело на "лъвовете" е италианецът Джанлоренцо Бленджини, като по време на Управителния съвет на БФВ е било взето решение да бъдат проведени финални преговори с италианския специалист, който в момента работи Лубе Чивитанова в италианското първенство.

Това на практика слага край на втория престой на Пламен Константинов начело на България, като за разлика от първия път сега бившият национален състезатели води тима ни само в рамките на една година.

През календарната 2023-а година мъжкият ни национален отбор запази мястото си в Лигата на нациите, но отпадна още в 1/8-финалите на домашното европейско първенство след загуба от Франция. В края на състезателната година пък България остана на 5-о място в своята квалификационна група за Олимпийските игри в Париж 2024 и така за трети пореден път няма да бъде част от най-големия спортен форум на планетата.

"Българска федерация волейбол изказва своята благодарност към Пламен Константинов за работата начело на националния отбор за мъже през последната 1 година. Константинов бе назначен за втори път в кариерата си на този пост през октомври 2022 г. и под негово ръководство в този период "трикольорите" участваха в три големи турнира - Волейболна лига на нациите, европейско първенство и олимпийските квалификации.

Благодарим за съвместната работа, професионалното отношение и радостните моменти! Желаем му всичко най-добро в личен и професионален план!", написаха от БФВ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков: Присъединяването на България и Румъния към Шенген ще направи Европа по-силна
Денков: Присъединяването на България и Румъния към Шенген ще направи Европа по-силна
Лоренцо Мичели остава селекционер на женския национален отбор по волейбол
Лоренцо Мичели остава селекционер на женския национален отбор по волейбол