НОВИНИ

Борисов с предложение за водач на листа във Видин

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:18, 24.02.2021
Чете се за: 03:27 мин.
Политика
Слушай новината

Кабинетът отпусна още пари за българските общини. 9 милиона лева отиват по различни проекти за Перник, Разград и Аксаково.

След заседанието премиерът Бойко Борисов инспектира модернизацията на пътя Видин-Ботевград и обяви, че той ще бъде завършен през 2024 г. заедно с автомагистрала "Хемус". По време на обиколката Борисов покани бившата координаторка на партията на Слави Трифонов в региона за водач на листата на ГЕРБ.

"Здравейте, имате ли нужда от път тук", обърна се към работниците Борисов.

Когато 14-километровият участък от Видин до пътен възел Бела бъде завършен, ще има магистрален габарит, аварийни ленти и по две платна за движение в посока.

Близо 30 километра е трасето между Видин и пътен възел „Макреш". Изграждането му навлиза в следващ етап и вече се работи по цялата дължина на отсечката, като участъкът трябва да е готов в края на 2023 г.

"Де факто влизаме във втория етап, нали затова говорихме на онова прословуто кафе", каза ръководителят на гражданско сдружение "Единни за Видин" Росица Кирова.

"Те затова те изгониха. Ние сме готови да те сложим водач на листа, така че да контролираш от парламента това, което правят", каза министър-председателят Бойко Борисов.

Кирова беше координаторка на партията на Слави Трифонов за Видин, но бе уволнена през септември миналата година, след като излезе снимка от нейна среща на кафе с Борисов.

От обиколката стана ясно, че напредва работата и в 33-километровия участък между Мездра и Ботевград, докладва министър Аврамова на премиера Борисов. С цялостната модернизация на трасето от Дунав мост 2 до Ботевград ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма". Разширява се и околовръстният път на Видин с още едно платно.

"От опит знам, че щом влязат багерите и започнат да работят, година и половина след това пътят е готов", каза премиерът Борисов.

Премиерът отбеляза също, че изграждането на тунел под прохода „Петрохан" ще бъде включено като български проект по инициативата „Три морета", тъй като линията Юг-Север се оказа най-натовареният път за излизане от Азия към Европа.

"И както нямахте път въобще северозапада, сега може да се озовете и с магистрала до Видин и с тунел под Петрохан. Виждате на юг, където минаха магистралите, сега отляво и отдясно е като Цариградско - навсякъде заводи", каза Борисов.

В Димово министър-председателят Борисов посочи, че ще продължи подобряването на инфраструктурата в града и региона, а правителството ще продължи да подкрепя общината както досега.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местен референдум: Ще се отдели ли общината в Обзор от Несебър?
Местен референдум: Ще се отдели ли общината в Обзор от Несебър?
Димът от електрическите изпарители крие не малко рискове, предупреждават лекари
Димът от електрическите изпарители крие не малко рискове, предупреждават лекари