НОВИНИ

Искрен Веселинов: ВМРО тръгва на изборите с амбицията да докаже, че патриотичната вълна не е спряла

bnt avatar logo
от БНТ
19:17, 24.02.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Политика
Слушай новината

ВМРО не си е служила с неразрешени способи на избори. Ние можем да носим отговорност. Ако открием нередности и непозволени средства, със сигурност ще сигнализираме компетентните органи. Това заяви в "Още от деня" депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

По-обезпокоително е неистовата ненавист, която се генерира между политическите сили. Ние имаме избори, в които всеки обяснява, че е най-голям враг на някой друг, за да го изберат. Нямаме състезание на идеи и позитивни тези. Имаме състезание кой мрази повече някой и затова трябва да бъде избран за народен представител. Политиката трябва да ражда и консенсуси, не трябва да ражда само омраза и противопоставяне, коментира Веселинов.

Утре ВМРО ще представи гражданската квота в листите си. ВМРО търси хора, които ще бъдат продуктивни в Народното събрание.

"За нас такива са културата, икономиката, националната сигурност. Така че ще търсим експерти в тази посока и ще заложим на такива лица", обясни Веселинов.

ВМРО тръгва на изборите с амбицията да докаже, че патриотичната вълна не е спряла. Че въпреки разединението в патриотичното пространство, патриотите ще имат своето представителство в парламента. Това, по думите на Веселинов, ще може да гарантира, че ВМРО ще бъде коректив, независимо от управлението.

Не сме се състезавали за сърцето на ГЕРБ. Няма нищо по-логично от самостоятелното ни явяване - с ГЕРБ имаме ценностни различия, каза още Веселинов.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха схема за фалшифициране на български и американски лични документи в Шумен
Разбиха схема за фалшифициране на български и американски лични документи в Шумен
Продуцентът на "Последният печели": Дължим извинение на всички засегнати
Продуцентът на "Последният печели": Дължим извинение на всички засегнати