НОВИНИ

Голфърът Тайгър Уудс катастрофира тежко, но оцеля

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
19:51, 24.02.2021
Чете се за: 02:57 мин.
Още
Слушай новината

Американският голфър Тайгър Уудс катастрофира тежко, но е добре и се възстановява. Това заявиха от медицинския център, в който е приет спортистът. Инцидентът се е случил на стръмен участък в предградие на Лос Анджелис. Уудс е бил сам в автомобила си.

Малко след седем сутринта, местно време, на път за служебен ангажимент Тайгър Уудс губи контрол над автомобила си - при неизяснени за сега обстоятелства. Колата се удря в бордюр и дърво, изхвърча от пътя, и се преобръща няколко пъти.

На мястото пристигат полицаи и пожарникари. Наложило се да бъде отстранено предното стъкло на вана, за да бъде изваден спортиста. Той е бил в съзнание и адекватен, тежко пострадали са краката му. Кръвни проби не са му взети. Сред първите пристигнали на местопроизшествието е зам.-шериф Гонзалес.

"Като заместник-шериф, който отговаря за трафика, съм виждал много катастрофи. Видът на колата, и това че е бил с колан, до голяма степен са спасили живота му", каза зам.-шерифът Карлос Гонзалес.

Няколко часа по-късно, в профила на Уудс в туитър се появи послание.

"В момента той е буден, адекватен и се възстановява в болничната си стая. Благодаря на прекрасните лекари и персонал в медицински център Харбър, на шерифа на окръг Лос Анджелис и на пожарната. Вашата помощ и подкрепа бяха изключителни".

Постът продължава с благодарности към всички, които пожелават бързо възстановяване на един от най-титулуваните голфъри. Уудс е претърпял сериозна операция, на една от подбедриците му е поставен пирон. Почитателите му бяха в шок от новината за катастрофата.

"Да разберем новината тук - на игрището, е доста странно. Надяваме се бързо да се възстанови - това е всичко, което можем да искаме", каза Джонатан Кампа.

"Надявам се да е добре. Да няма трайни последствия. Надявам се да играе отново. Сигурен съм, че и той си мисли същото", каза Брайс Гест.

Това не е първата катастрофа на Уудс. През 2009 година, след подобен инцидент беше разкрита изневяра на голфъра, което сложи край на брака му. През 2017 беше намерен заспал върху волана на автомобила. Сега е известно, че участъкът, в който се е случил инцидентът е сложен и катастрофите там не са рядкост.

Снимка: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димът от електрическите изпарители крие не малко рискове, предупреждават лекари
Димът от електрическите изпарители крие не малко рискове, предупреждават лекари
Разбиха схема за фалшифициране на български и американски лични документи в Шумен
Разбиха схема за фалшифициране на български и американски лични документи в Шумен