НОВИНИ

Частично бедствено положение в с. Равадиново. Затвориха пътя Бургас - Созопол

частично бедствено положение равадиново затвориха пътя бургас созопол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 12.01.2021 (обновена)
Чете се за: 01:25 мин.
Регионални
Слушай новината

Обявено е частично бедствено положение в землището на с. Равадиново край Созопол. Кметът на морската община Тихомир Янакиев е издал своя заповед за срок от 48 часа. Причина за това са продължителните и обилни валежи, довели до увеличен приток на язовирите "Факуда" и "Синята вода".

В изпълнение е Авариен план за защита при бедствия в част "План за защита при наводнения". Извършват се неотложно-аварийни дейности с цел овладяване на кризисното положение.

Основните входно-изходни артерии на с. Равадиново (Златна рибка-Равадиново и пътя през местността Куку баир) са затворени. Движението се пренасочва по обходните маршрути Равадиново-Веселие-Росен-Отманли и Равадиново-Веселие-Ясна поляна-Приморско.

Поради преливане на големи количества вода е затворен и пътят Бургас - Созопол - от разклона за Ченгене скеле, съобщава БГНЕС.

Община Бургас призовава гражданите да използват обиколни маршрути до населеното място - през Маринка и Ново Паничарево. Мярката се налага, за да се избегнат инциденти по пътното платно и задръствания. Достъпът на хижа "Странджа" също е възпрепятстван.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в 93. СУ в София
Пожар в 93. СУ в София
Официално: Левски привлече национал на Ирак
Официално: Левски привлече национал на Ирак