НОВИНИ

ЦСКА допусна минимално поражение в контролата с Карабах

ЦСКА
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 04.07.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА отстъпи с 0:1 пред шампиона на Азербайджан Карабах в третата си контролна среща по време на летния подготвителен лагер на тима в Австрия. Двубоят се игра на стадиона в град Вьоргъл.

През първото полувреме играта бе равностойна. Първият точен удар към една от двете врати отправи българският национал Станислав Шопов в 14-ата минута, но стражът на азерите спаси. Впоследствие над терена започна да вали сравнително силен дъжд и темпото на игра спадна.

В 42-ата минута шампионът на Азербайджан стигна до попадение, чрез албанеца Джиджа Редон, който овладя топката пред вратарското поле и с точен удар я изпрати в мрежата на Густаво Бусато за 1:0 за азерите. Това беше първият гол, допуснат от ЦСКА в летния подготвителен период и при този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.

В началото на втората част Бусато на три пъти прояви страхотен рефлекс и спаси опасни положения. През второто полувреме старши треньорът на "армейците" Саша Илич направи доста промени в състава си и даде шанс за изява на почти всички свои налични футболисти.

В 53-ата минута младокът Илиан Антонов се измъкна умело от двама бранители и шутира, но стражът на Карабах внимаваше и бе на мястото си. Постепенно "червените" вдигнаха оборотите и все по-често организираха натиск пред противниковата врата. Младият Илиан Антонов беше сред най-опасните футболисти в предни позиции.

В 84-ата минута Нериман Ахундзаде засече центриране отляво и стреля с глава в дясната греда зад влезлия след почивката страж Марин Орлинов.

Следващата контрола на ЦСКА е на 8 юли (събота), когато "армейците" се изправят срещу австрийския Тирол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жестоко нападение в Чечения над журналистка и адвокат от Русия
Жестоко нападение в Чечения над журналистка и адвокат от Русия
Тагарев: За посещението на Зеленски върви подготовка, съжалявам, че изтече информация
Тагарев: За посещението на Зеленски върви подготовка, съжалявам, че изтече информация