НОВИНИ

Денят ще е слънчев, но на отделни места може да превали

bnt avatar logo
от БНТ
20:49, 04.05.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес вятърът чувствително отслабна, но и времето беше малко по-хладно в сравнение с предишните дни - максималните температури са между 21° и 24° градуса, като най-топло беше в Сандански - 25°, а най-ниските температури са на морския бряг, където и захлаждането е най-чувствително - в Бургас, след 29° вчера, днес е 17°.

Утре в сутрешните часове ще е от 10° до 15°. Денят ще е слънчев, но след обяд над Западна и Централна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25°, по-ниски ще останат на морския бряг - между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 11° по северното крайбрежие до 16° по южното.

Купести и купесто-дъждовни облаци в следобедните часове ще се развият и над планините. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, по най-високите части примесен със сняг.

Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Температури в курортите - от 12° до 14° градуса, в района на Алеко около 7°.

На Балканите краткотрайни валежи ще има над северозападните и централните части от полуострова. Температурата на морската вода по крайбрежието на южната ни съседка Гърция е около 17° - 18°.

В Италия също ще превали, но след обяд облачността в много райони ще намалее до слънчево. Дъжд ще вали и в Централна Европа, както и на изток - в Полша, Прибалтика, Беларус и Европейска Русия. Дъждовно ще бъде и на Британските острови, а на север ще превалява и сняг.

У нас в близките дни температурите отново ще тръгнат нагоре и в петък, когато ще бъде слънчево, в отделни райони ще надхвърлят 30°. В събота времето ще е типично пролетно - слънце повече до обяд и следобедни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще се понижат. В неделя ще се понижат и минималните температури и сутринта ще бъде твърде хладно - между 3° и 8°, но очакванията са за слънчево време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е последна по цената на труда в Европа
България е последна по цената на труда в Европа
В края на празничните дни: Автомагистрала "Тракия" и пътят Е-79 бяха най-натоварени
В края на празничните дни: Автомагистрала "Тракия" и пътят Е-79 бяха най-натоварени