НОВИНИ

Елен Войкова от Асоциацията на българите в Украйна: В Одеса вече е по-спокойно

bnt avatar logo
от БНТ
07:38, 30.03.2022
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Елен Войкова е секретар на Асоциацията на българите в Украйна. Вече 33-и ден екипът на асоциацията поддържа връзка с българите, като всеки ден хора звънят и искат да се евакуират, разказа Елен пред "Денят започва".

За разлика от Чернигов ситуацията в Одеса е много по-спокойна. Магазините, аптеките и банките работят, започват да отварят търговски центрове, кафенета и паркове. Държавата призовава хората да се завърнат към бизнесите си, за да може градът да започне пак да функционира.

"Хората се разхождат по улиците дори когато се чуват сирени. Вече не реагират и продължават да правят това, което са правили. Хората си адаптират живота към тази обстановка в Одеса. Градът продължава да живее", разказа Войкова.

Главната улица е обградена от всички страни и хората продължават да формират стратегически запаси от храна и от лекарства, получаваме в същото време хуманитарни пратки от различни държави от ЕС - България, Турция, Полша, Франция.

"Мисля, че консенсус между Русия и Украйна може да бъде постигнат, но не видях нищо конкретно от вчерашните преговори", сподели Елен.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Латвия, Кипър и Финландия ще са домакини на Евробаскет 2025
Латвия, Кипър и Финландия ще са домакини на Евробаскет 2025
Миглена Селишка стартира директно от четвъртфиналите в Будапеща
Миглена Селишка стартира директно от четвъртфиналите в Будапеща