НОВИНИ

Гълъб Донев: Да си министър втори мандат има едно сериозно предимство

силен вятър значителни снеговалежи почивните дни
bnt avatar logo
от БНТ
14:54, 03.02.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Политика
Слушай новината

Новото служебно правителство, начело с Гълъб Донев, официално встъпи в длъжност.

"Да си министър втори мандат има едно сериозно предимство", каза новият стар служебен премиер при представянето на кабинета от президента Румен Радев.

"Вече знаеш какво предстои и си готов за втория сезон на политическия сървайвър. Имаме опита на първия мандат, знаем какво следва, още повече, че атаката на някои от нас дори не изчака предизвестения край на 48-ото НС", каза Гълъб Донев и обеща:

"Ще продължим да вършим отговорно и прозрачно работата, за която сме избрани и назначени от президента на Република България. Ще запазим спокойствието и разумния диалог в обществените отношения. Наш приоритет в следващите два месеца ще бъде организацията и подготовката на честни, демократични и свободни избори и този път ЦИК може да разчита на съдействие и подкрепа от страна на правителството за справяне с трудностите, които се очертават в резултат на промените в Изборния кодекс, гласувани от мнозинството от народните представители в 48-ото НС. Както миналата година, така и сега няма да участваме в предизборната кампания. Това не е нашата сцена. Ще подминаваме дребните политически провокации, но ще бъдем безкомпромисни с лъжите. Няма да участваме в издълбаването на нови разделителни линии. Ще продължим усилията си за възстановяване на доверието на българските граждани в държавата", обеща Донев.

Румен Радев към служебните министри: Този втори мандат ще бъде още по-труден, проблемите са много, а очакванията - големи

Вчера президентът Румен Радев подписа указите за разпускането на 3 февруари 2023 г. на 48-ото Народно събрание и насрочването на парламентарни избори за 2 април 2023 г. С друг свой указ държавният глава назначава служебно правителство от 3 февруари 2023 г. Единственото ново лице в новия кабинет е министърът на културата Найден Тодоров, който заменя на поста Велислав Минеков.

Снимки: Десислава Кулелиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тир се заби в заведение в Пазарджик, водачът е с положителна алкохолна проба (ВИДЕО)
Тир се заби в заведение в Пазарджик, водачът е с положителна алкохолна проба (ВИДЕО)
ЦСКА пусна вход свободен за контролата с Пирин Благоевград
ЦСКА пусна вход свободен за контролата с Пирин Благоевград