НОВИНИ

Георги Иванов: Кандидатите трябва да се обединим в една посока

Техническият директор на БФС призова за обединение за доброто на българския футбол

георги иванов вижда израстване сравнение първия ден младен кръстаич бих оставил
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:02, 06.03.2024
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Техническият директор на БФС Георги Иванов, който е кандидат за поста президент на футболната централа се срещна с клубове от зона София. Конгресът, който ще избере новия лидер на българския футбол, ще се проведе на 15-и март.

Той обясни пред журналистите какво очаква от срещата, отговори на критиците си и призова за обединение на хората, работещи във футбола след Конгреса, независимо кой е спечелил.

"Целта на срещата е да представим и обясним програмата, по която ще работим и също така да разкажем какво сме свършили до момента. Очаквам подкрепа от клубовете, които дойдоха на срещата. Аз лично като технически директор на БФС съм обиколил няколко пъти страната. Като кандидат-президент съм си представил програмата. Нека отборите да изберат най-достойния от всички кандидати", заяви Георги Иванов.

След това той беше попитан дали не е част от наследството на Борислав Михайлов и реално той да бъде човекът на досегашния президент.

"Аз се казвам Георги Иванов и ако се смята, че някой може да ме мести така наляво, надясно, много се бърка. Нормално, Борислав Михайлов ме е поканил в БФС. Ние две години работим по програми, направихме доста. Имаме и още доста планирани неща. Използваме програмата, която беше гласувана за периода 2022-2026 и там има неща, които трябва да завършим. След две години да имаме нова програма, която да надгради настоящата", обясни още Иванов мотивацията си да се кандидатира за най-високия пост в българския футбол.

Христо Крушарски преди няколко дни обяви, че според него Георги Иванов не става да ръководи целия футбол.

"За тези повече от 30 години във футбола съм видял много злоба, много завист на мой гръб. Смятам, че моята кампания е позитивна", отговори Иванов.

Бившият футболен национал определи бившия си съотборник Димитър Бербатов като "опонент", а не "враг".

"За Бербатов? Ние сме опоненти с него, а не врагове. Ние сме играли заедно с Димитър Бербатов в националния отбор. Сега сме опоненти, но това по никакъв начин не означава, че аз нямам уважение към него или към който и да е от другите кандидати. Всеки един си има предимства и недостатъци. Всеки един кандидат си има и своите шансове", добави той.

Иванов призова за обединение в една посока, а именно обща работа в името на доброто бъдеще на най-популярната игра у нас.

"Убеден съм, че трябва, и трябва да направим всичко възможно, кандидатите да се обединим в една посока, без значение кой е спечелил. Защото аматьорският, детско-юношеският футбол се нуждаят от сериозна помощ. Там трябва да си изградим играчи. А това няма как да стане без помощта на държавата, на общините", допълни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво свърши кабинетът "Денков" за последните 9 месеца?
Какво свърши кабинетът "Денков" за последните 9 месеца?
Погребаха Анна и бебето ѝ Тимофей в Одеса
Погребаха Анна и бебето ѝ Тимофей в Одеса