НОВИНИ

Гуардиола: Вторият гол на Холанд срешу Йънг Бойс беше невероятен

"Ако заедно със съотборниците си спечелят трофеи, има шанс да се пребори и за "Златната топка", коментира специалистът

пеп гуардиола сме направили нищо специално една шампионска лига сме горди
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:05, 08.11.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Три дни след като контузия в глезена го постави под съмнение дали ще играе в следващата среща за Манчестър Сити, норвежкият голмайстор Ерлинг Холанд вкара два гола на Йънг Бойс в Шампионската лига в поредното си впечатляващо представяне. С двата си гола той върви към подобряването на пореден рекорд, като вече има 39 гола в 34 срещи в Шампионската лига. Следващото предизвикателство пред него е да вкара 40 гола, колкото има Рууд ван Нистелрой в 45 срещи. Но дори и като водещ голмайстор в Европа миналата година, Холанд не успя да се пребори с Лионел Меси за "Златната топка".

Веднага след края на срещата с Йънг Бойс, спечелена с 3:0, мениджърът Хосеп Гуардиола беше попитан дали норвежкият таран подготвя кандидатура да вземе трофея с поредните си силни мачове.

"Ако заедно със съотборниците си спечелят трофеи, има шанс да се пребори и за "Златната топка". Но ако ние като отбор не го направим, то няма и как той да спечели индивидуалния трофей", започна Гуардиола.

Първото попадение той вкара от дузпа, докато второто – истинска ракета от близо 20 метра, той описа като "невероятен".

"Обикновено вкарва голове от малкото наказателно поле, от голямото, но има качества да бележи и голове като този. И това беше невероятно изпълнение", допълни испанският треньор. След това представителите на медиите го попитаха кога е взел решение да го пусне, въпреки лечението на травмата непосредствено преди мача. Гуардиола заяви, че решението е било взето точно след последната тренировка.

"Не сме говорили специално. Видяхме го с хората от щаба как се движи на тренировката и взехме решение, че ще го пуснем. Той се чувства добре, игра добре. И го пуснахме, а работата е свършена, класирахме се за елиминации. Сега заслужава почивка, за да бъде във форма за мача в неделя", допълни Гуардиола.

И допълни, че да си осигуриш място на осминафиналите два кръга преди края носи чувство на задоволство, но целта да го направят като победители в групата си остава.

"Има още какво да се надгражда и това е да завършим като 1-и. Наистина, първата крачка е направена, но знаете какви са спецификите при жребия по-нататък и искаме да си подготвим по-гладка писта. Играхме добре, тръгваме си с чиста мрежа, вкарахме красиви голове", допълни мениджърът.

След това заяви, че имат нов контузен в състава и това е Джон Стоунс, заменен на полувремето срещу швейцарците. Той тъкмо се завърна след дълго лечение на травма в бедрото, а сега отново ще трябва да почива. "Съжалявам за него, става дума за нова мускулна контузия и ще отнеме известно време, за да се върне към играта. Жалко за него, защото е невероятен професионалист. Жалко и за нас, защото губим важна фигура на терена", завърши испанският специалист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петков за оставката на Карадайъ: Всяка партия има право да си сменя лидерите
Петков за оставката на Карадайъ: Всяка партия има право да си сменя лидерите
Премиерът Денков призова за смяна на състава на ЦИК
Премиерът Денков призова за смяна на състава на ЦИК