НОВИНИ

Илияна Йотова закри международната конференция "Живописна България. Български литературни маршрути II"

bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 30.09.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Още
Слушай новината

В международната пътуваща конференция "Живописна България. Български литературни маршрути II" участват 10 европейски университета. В рамките на инициативата участниците създават туристически маршрути, които съчетават произведения на български автори със забележителности в нашата страна.

България е представена от две висши училища - Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Софийския университет "Св. Климент Охридски". Домакин на заключителната част на международния интердисциплинарен проект днес беше Президентството на Р България, където вицепрезидентът Илияна Йотова приветства участниците в конференцията.

"Уважаеми млади приятели, Вие имате огромната привилегия да изучавате не просто една литература, а една от най-старите на Европейския континент. И още нещо - имате огромната привилегия да изучавате литературата, историята и културата на един народ, който се ражда не толкова от крепостите и оръжията, а се ражда от книжовност и от писменост", заяви Йотова.

Проектът "Живописна България. Български литературни маршрути II" се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, а съорганизатори на проекта са Министерство на образованието и науката и Пловдивският университет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучване: Брекзит е влошил живота на над половината британци
Проучване: Брекзит е влошил живота на над половината британци
От нашите пратеници на границата с Косово: Разрешават проблема с блокадите
От нашите пратеници на границата с Косово: Разрешават проблема с блокадите