НОВИНИ

Как политическите партии реагираха на служебния кабинет?

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 02.08.2022
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Какви бяха реакциите на политическите партии за служебния кабинет на Гълъб Донев? От доскорошната опозиция обявиха, че очакват ревизия на свършеното от кабинета "Петков". Досегашните управляващи отговориха, че това не ги притеснява.

От "Продължаваме промяната" не се притесняват, ако служебното правителство реши да прави ревизия на кабинета "Петков", обяви в "Денят започва" Александър Ракшиев.

"На мен ми прави впечатление, че президентът се е спрял на състав предимно от експерти, което за мен е една добра индикация, че това служебно правителство ще се занимава с решаване на продължаващите кризи, което всъщност е отговорното държавническо поведение, а не толкова в създаване на компромати и ровене в гардероба за скелети", посочи Александър Ракшиев от "Продължаваме промяната".

От ГЕРБ смятат, че ревизия на правителството на Кирил Петков ще е полезна дори само, за да се знае на какво стъпва новият служебен кабинет. Ще коментират правителството на Гълъб Донев, когато заработи.

"Очакванията са да организират честни избори и там, където имаме най-големи кризи, на първо място енергетиката, да направи първите стъпки за стабилизация на тези системи", каза Томислав Дончев от ГЕРБ.

В "Още от деня" Мартин Димитров от "Демократична България" каза, че според него кампанията все още не е започнала.

"Ние добронамерено поканихме колегите от "Продължаваме промяната" за съвместно явяване, защото търсим начин двете партии заедно първо да спечелят убедително изборите с разлика, така че да се отвори перспектива за създаване на правителство", заяви Мартин Димитров от "Демократична България".

Провеждането на честни избори е единствената работа на служебния кабинет, посочи лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Второто нещо, което трябва да направи, е да не допусне да има масово купуване и продаване на гласове. Нещо, което предишните кабинети на Радев успяха да направят. Ако можем да очакваме нещо, то ще бъде свързано с вдигане малко на завесата върху сделките и начина на вземане на решения на предишния кабинет на Кирил Петков", подчерта Костадин Костадинов.

А точно след месец ще започне и предизборната кампания.

Репортери: Милена Кирова, Десислава Маркова

Оператор: Цветан Благоев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луис Гарсия: Бразилия ще спечели Световното първенство по футбол в Катар
Луис Гарсия: Бразилия ще спечели Световното първенство по футбол в Катар
Испания въвежда мерки за пестене на енергия
Испания въвежда мерки за пестене на енергия