НОВИНИ

Какво още не знаем за филма "Титаник"

знаем филма титаник
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:02, 04.10.2020
Чете се за: 02:01 мин.
Любопитно

Безспорно филмът „Титаник“ се оказа наистина висококачествен филм, който се гледа с удоволствие след толкова години. Едва ли знаете няколко интересни факта за неговото създаване. Един от тези факти е кораба, който екипа първо създава, а след това унищожава. Или алтернативния край, който е видян от много малко хора. Ето шест факта за снимките на култовия „Титаник“, за които може би не знаете, споделени в портала "ЯндексЗен".

Кейт Уинслет и вода

Някои актьори толкова много искат да влязат в ролята, че пренебрегват някои правила, които трябва да се спазват. Тъй като историята на този филм се развива във вода, актьорите трябваше да се потопят в нея.

По време на снимките повечето актьори са облечени в специални хидрокостюми, които не позволяват студената вода да навреди на здравето им. Кейт Унслет решава да се открои и отказва подобен костюм, за да се "потопи" наистина в ролята и изживее всичко естествено. Резултатът е бронхопневмония и голяма вероятност да напусне проекта. В крайна сметка продължава снимките и се лекува.

Екстри

За да разберете напълно колко мащабен е този проект, трябва да разберете историята със статистите, които има в почти всеки филм. Обикновено за статисти се избират хора, които по правило имат минимум актьорски опит, поради което им се дават най-прости задачи.

В "Титаник" всичко беше различно, тъй като режисьорът на филма Джеймс Камерън обяснява на всеки от 150-те статисти кой е този герой и каква е неговата история. Оказва се, че всеки от тези актьори е можел да изиграе наистина характера, който е необходим за филма. Наистина все още няма сниман филм с толкова обмислени детайли!

Червен лак

Спомняте ли си последната сцена на филма, където възрастна Роза се изкачва по парапета, за да хвърли медальона си във водата? В тази сцена има импровизация на тази актриса, която не е описана в сценария. Каква е тази импровизация? Лакирани в яркочервен лак нокти на краката.

Като цяло тази сцена изглежда дори малко забавна и най-интересното е, че невероятно строгият Джеймс Камерън допуска тази импровизация във финалната версия на филма. Отначало, разбира се, той попитал какво е това, а след това променил мнението си и казал: "Оставете го, харесва ми".

Алтернативен край

В много проекти създателите обмислят няколко края едновременно, за да изберат най-подходящия, особено за такъв проект. „Титаник“ не направи изключение - той има втори край, за който малко хора знаят.

Кораб

Хубавото в старите филми е, че те имат минимум графика и максимум естествен декор. Да, правилно разбрахте - почти целият Титаник и неговите декори са снимани на живо.

Въпреки факта, че филмите, направени по този начин, наистина стават по-красиви и оживени, все още има трудности на снимачната площадка. Една от най-трудните сцени е сцената с потъването, където водата поглъща красивия интериор.

След водата би било много трудно и скъпо да се възстанови всичко това, така че екипът има право само на един дубъл. Имат късмет и всичко се получава перфектно!

Финална сцена

Финалният номер в селекцията и финалната сцена, който също се оказва богата на детайли. Създателите на картината са мислили за всичко по толкова подробен начин, че понякога се чудите как е възможно това. Във финалната сцена на филма се показва часовник, който показва реалното време, когато реалния „Титаник“ потъва.

Но и това не е изненадващо. Ако преразгледате тази сцена, ще забележите, че капитанът започва да ръкопляска последен. Какво означава? И фактът, че капитанът на кораба е последният, който го напуска.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблеми с ЖП транспорта, гара се превърна в автобусна спирка
Проблеми с ЖП транспорта, гара се превърна в автобусна спирка
Нови случаи на заразени с коронавирус учители и ученици в Пловдивско
Нови случаи на заразени с коронавирус учители и ученици в Пловдивско