НОВИНИ

Карло Анчелоти: Представянето ни бе завършено

Карло Анчелоти
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:05, 06.04.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти отличи представянето на своите възпитаници при победата над Барселона за Купата на на Краля.

"Белият балет" се наложи над каталунците с 4:0.

„Представянето ни беше завършено. Успяхме да се справим в моментите, в които трябваше да страдаме през първото полувреме, но след това първият гол промени всичко и съумяхме да създадем повече опасности пред тяхната врата. Независимо че загубихме последните две издания на Ел Класико, ние играхме добре в тях и не загубихме самочувствие. Тактическият ни план беше същият както и в последните две дербита. Направихме само леки промени, като например включването на Родриго в атака, но в общи линии нещата бяха същите, с изключение на това, че извлякохме полза от детайлите, които правят разликата. Първият гол беше много важен, той промени второто полувреме“, започна италианецът.

Запитан относно това дали бившият френски национал може да спечели още една „Златна топка“ в кариерата си, Анчелоти отвърна: „Защо не? Той продължава да бъде един от най-добрите футболисти в света. Той прави разликата“.

Поглеждайки към финала за Купата на Краля, където мадридският колос ще се изправи срещу Осасуна, елиминирал от надпреварата Атлетик Билбао, на наставника на „белите“ му бе припомнено за разговор с Джагоба Арасате – треньорът на памплонци, преди двубоя на двата тима през февруари. Тогава, Анчелоти се пошегува, че двата състава ще се срещнат в спора за трофея.

„Беше просто шега, но сега е реалност. Ние сме наистина щастливи от това. Ще бъде страхотен финал с невероятна атмосфера. Да наваксаме тук прави нещата още по-специални. Надявам се сега да спечелим финала и да отпразнуваме с трофея“, добави италианският специалист, за чийто тим това бе втора победа в пет сблъсъка с Барса през кампанията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция в Казанлък - полицията претърсва автомобили, има задържани
Акция в Казанлък - полицията претърсва автомобили, има задържани
Една от големите фабрики в Русе затваря врати, 360 души получиха предизвестия
Една от големите фабрики в Русе затваря врати, 360 души получиха предизвестия