НОВИНИ

Леонардо Бонучи с открито писмо към феновете на Юве преди дербито на Торино

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:45, 14.10.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Леонардо Бонучи
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Капитанът на Ювентус Леонардо Бонучи се обърна към феновете на "Старата госпожа" ден преди градското дерби срещу Торино в мач от Серия "А".

Бонучи написа открито писмо, в което призна, че "бианконерите" се намират в труден период преди мача срещу Торино и евентуална победа би осигурила "жизненоважни три точки" на отбора, воден от Макс Алегри.

Ювентус гостува на Торино в събота вечер (15 октомври) от 19.00 часа българско време, като преди двубоя "бяло-черните" заемат 8-то място в класирането с 13 точки, докато "биковете" са 10-ти с два пункта по-малко.

Ето го и цялото писмо на Бонучи, адресирано към феновете на Юве:

"Това е труден период за нас и феновете. Дали градското дерби идва в правилния момент? Ще видим

Междувременно, като капитан на отбора, искам да напиша това писмо. В миналото победите в дербито ставаха повратни моменти за нас. Ако играя, ще постигна и важна цел: 400 мача в Серия А като титуляр.

Като се има предвид, че всяко дете мечтае да играе поне един такъв мач, участието в това дерби би било още по-вълнуващо. Безценно е да излезеш от тунела преди началото на мача със същия пламък в очите на дете, но вече с опита на човек, който е играл много такива мачове.

Дербито винаги е специален мач и дори години наред разликата между двата отбора да беше наистина значителна, сега ще се борим за три жизненоважни точки и за двата отбора.

Семейството ми и аз имаме късмета да живеем в Торино, прекрасен град. Когато мачът наближи, атмосферата е друга. Когато срещна фенове на Торино на улицата, някои се обръщат към мен подигравателно, докато други ме молят да не наранявам сърцата им.

След това Роналдо пристигна и Белоти си тръгна, така че това ще бъде първото дерби, в което цялото семейство ще подкрепя един и същ отбор, черно-белия. Очаквам с нетърпение да играя, смисълът на спорта е да включиш страстта и да подкрепиш своя отбор.

Надявам се, че ще бъде страхотно шоу на и извън терена. Хубаво дерби за всички, нека по-добрият победи", написа бранителят.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потвърдено: Митрофанова няма да присъства на първото заседание на 48-ото НС
Потвърдено: Митрофанова няма да присъства на първото заседание на 48-ото НС
Ретро парад с легендарни автомобили в Сандански
Ретро парад с легендарни автомобили в Сандански