НОВИНИ

Левски гостува на Апоел Беер Шева на 10 август в първия мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите

левски продължава третия квалификационен кръг лигата конференциите играе апоел беер шева израел
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:32, 04.08.2023 (обновена)
Чете се за: 07:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски остана единственият български представител в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, след като снощи се изиграха 45 реванши от турнира. "Сините" спечелиха и втория мач срещу Шкупи от Северна Македония и с общ резултат 3:0 продължават напред, където ги чака Апоел (Беер Шева) от Израел, който отстрани литовския Паневежис с общ резултат 2:1.

Левски ще гостува на израелския Апоел в четвъртък, 10 август, от 20:30 часа българско време в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Реваншът на стадион "Георги Аспарухов" ще се играе на 17 август, четвъртък, от 20:00 часа.

Това стана ясно, след като УЕФА публикува програмата за двубоите от третия кръг на турнира.

Победителят от двойката между Левски и Апоел ще бъде непоставен в жребия за плейофите за влизане в групите на надпреварата, който ще се тегли в понеделник, 7 август. Това означава, че при евентуален успех над израелския тим, Левски може да срещне много сериозни съперници в последното препятствие преди груповата фаза. Сред потенциалните опоненти са Астън Вила, Фиорентина, Айнтрахт Франкфурт, Брюж, Динамо Киев, Лил, Фенербахче и други.

ЦСКА-София допусна втора загуба от Сепси. Носителят на Купата на Румъния победи с 4:0 в реванша. ЦСКА 1948 бе близо до обрат, но в крайна сметка загуби с 2:3 и отпадна от турнира.

Георги Костадинов бе титуляр за кипърския АПОЕЛ Никозия при победата с 2:1 над Войводина. Така Костадинов и съотборниците му се класираха с общ резултат 4:2 за третия предварителен кръг на надпреварата, където ще срещнат тима на Дила Гори (Грузия).

Норвежкият Розенборг трябваше да мине през продължения, за да отстрани Крусейдърс от Северна Ирландия във втория квалификационен кръг и да стигне до мачове срещу шотландския Хартс. Двата отбора завършиха при 1:1 в редовното време на реванша, а първият двубой бе приключил при 2:2.

Джейдън Нелсън реализира за домакините от Розенборг в 33-ата минута, а в 45-ата Филип Лоури изравни. Нови три гола паднаха в продълженията. Пак Розенборг излезе напред в резултата в 102-ата минута с попадение на Исак Порвалдсон, три минути по-късно Пол Хийтли бе точен за 2:2, а решителният гол вкара Лео Кормик в 108-ата минута. Гостите завършиха мача с човек по-малко заради втори жълт и съответно червен картон за Хийтли.

Напред в Лигата на конференциите продължава и турският Бешикташ, който ще има за съперник азербайджанския Нефтчи Баку в третия квалификационен кръг. Бешикташ надделя с 2:0 като гост на Тирана в Албания и с общото 5:1 се класира за следващия етап.

Даниел Амарти в 57-ата и Винсент Абубакар в 75-ата бяха точни за гостите от Истанбул, които играха с човек по-малко от 67-ата минута, когато заради червен картон напусна Артур Масуаку.

ПАОК Солун постигна успех с 4:1 като гост на Бейтар Йерусалим, а първият мач бе завършил при 0:0. Гръцкият тим ще играе срещу Хайдук Сплит от Хърватия в следващия етап.

Друг солунски тим Арис надделя с 1:0 като домакин на арменския Арарат с попадение на бразилеца Фабиано в 80-ата минута и с общото 2:1 си осигури среща с украинския Динамо Киев в третия квалификационен кръг на турнира.

Полският Легия Варшава преодоля съпротивата на Ордабаси (Казахстан), записвайки успех с 3:2 като домакин и с общото 5:4 се класира напред, където ще срещне Аустрия Виена от Австрия.

Словенският Целе се нуждаеше от дузпи, за да отстрани португалския Витория Гимираеш, който бе победил с 4:3 в първия мач. В реванша в Португалия тимът на Целе имаше преднина от 1:0 в края на редовното време с гол на Грегор Байде в 65-ата минута. В продълженията нямаше ново попадение, а при дузпите гостите надделяха с 4:2 и ще се изправят срещу Неман Гродно (Беларус) в следващия етап.

Друг словенски тим Марибор ще играе срещу турския Фенербахче в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Марибор направи 3:3 като домакин на Диферданж от Люксембург и след общото 4:4 се стигна до продължения, в които Йосип Иличич реализира от дузпа във втората минута на добавеното време за финалното 4:3.

Съперниците в третия квалификационен кръг на футболния турнир Лигата на конференциите:

Апоел Беер Шева (Израел) – Левски (България)
АЕК Ларнака (Кипър) – Макаби Тел Авив (Израел)
Сабах Баку (Азербайджан) – Партизан (Сърбия)
Сепси (Румъния) – Актобе (Казахстан)
Рапид Виена (Австрия) – Дебрецен (Унгария)
Хайдук Сплит (Хърватия) – ПАОК (Гърция)
Санта Колома (Андора) – АЗ Алкмаар (Нидерландия)
Целе (Словения) - Неман Гродно (Беларус)
Бешикташ (Турция) – Нефтчи Баку (Азербайджан)
Омония (Кипър) – Мидтиланд (Дания)
Арис (Гърция) – Динамо Киев (Украйна)
Легия Варшава (Полша) – Аустрия Виена (Австрия)
Хибърниън (Шотландия) – Люцерн (Швейцария)
Виктория Пилзен (Чехия) – Гзира (Малта)
Арука (Португалия) - Бран (Норвегия)
Гент (Белгия) – Погон Шчечин (Полша)
Адана Демирспор (Турция) - Осиек (Хърватия)
Б36 Торшавн (Фарьорски острови) – Риека (Хърватия)
Твенте (Нидерландия) – ФК Рига (Латвия)
Розенборг (Норвегия) – Хартс (Шотландия)
Фенербахче (Турция) – Марибор (Словения)
Брюж (Белгия) - КА Акурейри (Исландия)
Дила Гори (Грузия) – АПОЕЛ Никозия (Кипър)
Лех Познан (Полша) – Търнава (Словакия)
ФКСБ (Румъния) - Нордселанд (Дания)
Тобол (Казахастан) - Дери Сити (Република Ирландия)
Будьо Глимт (Норвегия) - Пюник (Армения)
Хамрун (Малта) – Ференцварош (Унгария)
Фарул Констанца (Румъния) – Флора (Естония)
Валмиера (Латвия) - Партизани (Албания)
Балкани (Косово) – Линкълн Ред Импс (Гибралтар)
Струга (Република Северна Македония) – Есперанж (Люкмебург)

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът сезира КС заради прекратяването на концесията на „Росенец“
Президентът сезира КС заради прекратяването на концесията на „Росенец“
Тапа на пътя между Благоевград и Симитли заради обрушване на скалите
Тапа на пътя между Благоевград и Симитли заради обрушване на скалите