НОВИНИ

Лос Анджелис Кингс записаха четвърта поредна победа в НХЛ

Тимът се наложи с 4:1 над шампиона Вегас Голдън Найтс като гост

Лос Анджелис Кингс - Вегас Голдън Найтс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:55, 09.11.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Лос Анджелис Кингс записа четвъртата си поредна победа в Националната хокейна лига на САЩ и Канада, след като в дербито на Тихоокеанската дивизия се наложи с 4:1 над шампиона Вегас Голдън Найтс като гост.

"Кралете" постигнаха седма поредна победа далеч от дома, а мачът бе по-специален за капитана им Анже Копитар. Словенецът оформи крайния резултат 12 секунди преди края, а голът бе под номер 400 за него в НХЛ.

Двубоят "Т-Мобайл Арена" в Лас Вегас не предложи нито един гол в първите 30 минути. Гостите от Лос Анджелис обаче успяха да се разпишат в 12-ата минута на втория период чрез Адриан Кемпе, а малко след него Тревър Мур покачи на 2:0.

Пиер-Люк Дюбоа вкара за 3:0 в третат минута на третия период, а единственото попадение за "рицарите" дойде пет минути преди края на мача и бе дело на Уилям Карлсон. В заключителните секунди Копитар сложи точка на спора с точен изстрел на празна врата.

В класирането Вегас остава лидер в Тихоокеанската дивизия с 23 точки. "Рицарите" започнаха сезона с 11 успеха в първите си 12 мача, но в момента са в серия от две последователни загуби. Лос Анджелис Кингс е на трето място с 18 точки, но и два изиграни мача по-малко от шампионите.

Гостите регистрираха победи и в другите два мача от НХЛ, изиграни тази нощ.

В американската столица Вашингтон местният тим Кепиталс отстъпи с 3:4 на финалиста за купа "Стенли" Флорида Пантърс след поражение.

Победния гол за "пантерите" реализира Сам Райнхарт, който бе точен 15 секунди след старта на добавените пет минути.

Преди това двата отбора си бяха разменили три пъти водачеството. Антони Манта даде преднина на Вашингтон в средата на първата третина, но до нейния край Флорида обърна с попадения на Оливер Екман-Ларсон и Александър Барков.

Във втората третина Вашингтон реализира два безответни гола чрез Конър МакМайкъл и отново Манта, преди Евън Родригес да се разпише в началото на третия период.

Победата изкачи Флорида на трето място в Атлантическата дивизия с 15 точки, докато Вашингтон е пети в Столичната с 12 точки.

В канадското дерби Отава Сенатърс победи Торонто Мейпъл Лийфс с 6:3.

До средата на третия период двата отбора играеха гол за гол и резултатът бе равен - 3:3, но в заключителните 10 минути "сенаторите" забиха три шайби във вратата на Торонто, за да се поздравят с едва петия си успех през сезона.

По два гола за победителите вкараха Клод Жиру и Доминик Кубалик. С гол и три асистенции се отчете Тим Щютце, а още един гол вкара Якоб Хихрун.

За Торонто головете вкараха Уилям Ниландер, Тайлър Бертуци и Николас Робъртсън.

В класирането Отава е на осмо място в Атлантическата дивизия с 10 точки. Торонто е пети с 14 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тен Хаг: Печелехме този мач с лекота, но червеният картон промени всичко
Тен Хаг: Печелехме този мач с лекота, но червеният картон промени всичко
Нинова за бъдещето на сглобката: Ще се разберат отново
Нинова за бъдещето на сглобката: Ще се разберат отново